Uçak Bileti

Fethiye’nin en gizemli noktalarından biri olan Kayaköy doğasıyla, tarihi dokusuyla, kültürel havasıyla keşfedilmeyi bekleyen en güzel yerlerden biri. Burası bir köy. Hem köyün adı hem de köydeki terkedilmiş taş evlerle dolu tarihi köyün adı aynı. Bahsettiğim bu terkedilmiş köy hayalet kent adıyla da anılıyor. Kayaköy nerede, nasıl gidilir ve gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiyi yazımda bulabileceksiniz.

Kayaköy Hakkında Bilgi

Eski bir Rum köyü olan Kayaköy, engebeli bir arazi üzerinde kurulmuş. Burada yaklaşık 3000 civarında ev bulunuyor. Evlere ek olarak kilise, şapel, agora gibi yapılar da var. Fethiye çevresinde gezilecek yer arıyorsanız ilk durağınız burası olsun.

Burası bölge olarak oldukça turistik bir yer. Burada birbirinden güzel otel ve restoran seçenekleri var. Otellere ek olarak villa seçenekleri de mevcut. Fethiye’ye gelirseniz bu bölgeyi ziyaret etmeden Fethiye’den ayrılmayın.

Kayaköy Nerede ?

Kayaköy, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir yer. Konum olarak Fethiye ile Ölüdeniz arasında yer alıyor. Buraya hem Fethiye hem de Ölüdeniz’den kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Fethiye merkeze 10 km uzaklıkta iken Ölüdeniz’e 6 km uzaklıkta yer alıyor. Denize oldukça yakın konumda olan Kayaköy’ün denize uzaklığı yaklaşık 3-4 km arası değişiyor.

Mobil Uygulama
  • Kayaköy’ün haritadaki konumu burada.

Kayaköy’e Nasıl Gidilir ?

kayaköy nerede

Kayaköy’e karayolu ile ulaşım için ilk olarak Fethiye’ye ulaşmanız gerekiyor. Fethiye’nin içinden Kayaköy’e giden yola dönüp bir kaç dağ çıkarak buraya ulaşabilirsiniz. Yol oldukça virajlı. Dikkatli olmanızda fayda var. Bu yoldan giderken Fethiye merkezde bulunan Amintas Kaya Mezarını da ziyaret edebilirsiniz.

Eğer Antalya ya da Ölüdeniz’den Kayaköy’e gidecekseniz direkt Hisarönü Mahallesi’nden kolayca ulaşabilirsiniz. Ölüdeniz ile Kayaköy birbirine oldukça yakın konumda.

Kayaköy’e en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı. Büyük şehirlerden Dalaman’a günlük düzenli seferler bulunuyor. Dalaman Havalimanı’ndan ilk olarak Fethiye Otogarı’na gelmelisiniz. Dalaman Havalimanı’ndan Fethiye’ye MUTTAŞ ya da HAVAŞ otobüsleri gidebilirsiniz. Fethiye Otogardan da dolmuşlarla Kayaköy’e ulaşabilirsiniz.

Kayaköy’de Ne Yapılır ?

kayaköy'e nasıl gidilir

Kayaköy Fethiye’nin en güzel bölgelerinden biri. Buraya geldiğinizde yapabileceğiniz bir çok şey var. Kayaköy denize oldukça yakın konumda. Etrafı turkuaz rengi güzel koylarla çevrili. Hem deniz hem kültür tatili yapmak isterseniz burası tam size göre demektir. Kayaköy’de ne yapılır derseniz cevap aşağıda.

Kayaköy’de Ne Yapılır ?

  • Kayaköy’de bulunan hayalet köy ziyaret edilir. Bu tarihi yerin ara sokaklarında yürümek, geçmişte insanların nasıl yaşadığını düşünmek oldukça gizemli ve keyifli bir deneyim.
  • Buraya yakın güzel koylar keşfedilir.
  • Köy kahvehanesinde bir şeyler içilir.
  • Burada bulunan restoranlarda akşam yemeği keyfi yenir.
  • Ölüdeniz’e gidilir.

Kayaköy Giriş Ücreti 2022

Kayaköy’de ‘Hayalet Kent’ olarak anılan Karmylassos Ören Yeri’ni görmek isterseniz 15 TL giriş ücreti ödemelisiniz. Müze kartınız varsa ya da öğretmen iseniz Kayaköy’e giriş ücretsiz. Müze kartınızı yanınıza almayı unutursanız telefonunuzdan müze kart uygulamasını kullanarak giriş yapabilirsiniz. 18 yaş altı da ücretsiz.

Ören yeri 24 saat gezilebilen bir yer olduğu için sabah erkenden bilet gişesi açılmadan ya da gişe kapandıktan sonra giderseniz de ücret ödemeden gezebilirsiniz.

Kayaköy Gezilecek Yerler

kayaköy gezilecek yerler

Kayaköy gezilecek yerler sayısı oldukça fazla. Bu bölge gerçekten cenneti andırıyor. O kadar güzel yerler var ki eminim iyi ki Kayaköy’e geldim diyeceksiniz. Kayaköy’e gelirseniz aşağıdaki yerleri muhakkak ziyaret edin.

Kayaköy’de Gezilecek Yerler

  • Kayaköy (Hayalet Kent)
  • Gemile Koyu
  • St Nicholas Adası
  • Af Kule Manastırı
  • Soğuk Su Koyu
  • Ölüdeniz
  • Kumburnu Plajı
  • Montana Tepesi
  • Kelebekler Vadisi

Kayaköy Nerede & Kayaköy’e Nasıl Gidilir & Kayaköy Gezilecek Yerler başlıklı yazımın sonuna geldik. Fethiye’ye gelirseniz burayı muhakkak ziyaret etmelisiniz. Sormak istediğiniz bir soru olursa yorum kısmına yazabilirsiniz. Keyifli gezmeler.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here