Uçak Bileti

Adını durgunluğundan alan, Türkiye‘nin gözbebeği Ölüdeniz, Muğla Fethiye’de yer alan bir doğa harikası. Cennet koyları, lagünleri, yeşilin her tonunu görebileceğiniz doğası ile kendine hayran bırakan Ölüdeniz, dinlenmek ve huzuru bulmak isteyenler için kaçırılmayacak güzelliğe sahip.

Fethiye’ye tepeden bakan, doğal kayalara oyularak şekillendirilmiş Kaya Mezarları, Telmessos Antik Tiyatrosu, Paspatur Çarşısı, Saklıkent Kanyonu ve Kelebekler Vadisi derken burada hem görülecek çok yer, hem de yamaç paraşütünden raftinge dek doğa sporlarının en heyecanlısı var.

Ölüdeniz’de Yapılması Gereken 10 Şey

1. Kordon’da gezin

Belcekız Plajı boyunca uzanan ünlü Kordon boyunda, birbirinden güzel kafe ve restoranların yanı sıra yamaç paraşütü ya da tekne turu gibi aktivitelere katılım sağlayabileceğiniz stantlar ve merkezler de bulunuyor.

2. Likya Yolu’nda yürüyün

Fethiye ve Antalya arasında bulunan yaklaşık beş yüz kilometrelik bir yürüyüş güzergâhı olan Tarihi Likya Yolu’nda küçük bir yürüyüşe çıkmak isterseniz, yanınıza spor ayakkabı ve bir miktar su ile yiyecek almayı unutmayın.

Mobil Uygulama

3. Yamaç paraşütü yapın

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü noktalarından biri olan Babadağ’dan atlamayı seçenler, Ölüdeniz’i kuşbakışı izleyebiliyor. Bu unutulmaz deneyimin ücreti, yoğun sezonda ise 250 TL’yi bulurken diğer zamanlarda 180 TL’ye dek düşüyor.

4. Ölüdeniz manzarasının tadını çıkarın

Ölüdeniz girişinde bulunan seyir alanı, seyahat tutkunlarına bu güzel tatil noktasının panoramik manzarasını izleme imkânı sunuyor.

5. Mavi Mağara’yı görün 

Tekne turu yapan gemilerle ulaşabileceğiniz Mavi Mağara’nın, masmavi suları ve muazzam manzarası, sizi büyüleyecek. Tek girişi bulunan mağaraya yalnızca tekneden atlayıp, yüzerek ulaşılıyor.

6. Tabiat Parkı’na uğrayın

Kordon boyunun sonunda yer alan Ölüdeniz Tabiat Parkı’na girerken, yalnızca 7 TL’lik bir ücret ödüyorsunuz. Ölüdeniz ise sakin suları ile tanışanlara sunduğu mükemmel doğası ile bu ücreti kat be kat geri ödüyor.

7. Tekne turuna katılın

Bu güzel mahallede yapılması gereken en önemli şey “Ölüdeniz tekne turu” yapmak. Ölüdeniz ve Fethiye çevresinde bulunan Kelebekler VadisiKabak Koyu gibi muazzam bir doğaya sahip yerlere mavi bir yolculuk imkânı sağlayan tekne turlarının ücreti, yaz döneminde 100-150 TL’ye kadar çıkabiliyor.

8. Çarşıda alışveriş yapın

Kordon boyuna paralel olarak sıralanan hafif yokuşlu bir sokağın tamamını oluşturan Ölüdeniz Çarşısı’ndan alışveriş yapabilir, sevdiklerinize şirin hediyelikler götürebilirsiniz.

9. Deniz bisikletine binin

Ölüdeniz’in sakin sularında kendi başınıza dolaşma imkânı sunan deniz bisikletleri ile romantik bir tur atın ya da enfes manzarada fotoğrafçıları kıskandıran kareler yakalayın.

10. Gece hayatını yaşayın

Sizin için de, gece hayatı, eğlence ve müzik tatilin bir parçası ise, Ölüdeniz’in renkli mekânlarına gidip, yerli ve yabancı müzikler eşliğinde gönlünüzce eğlenin.

Ülkemizin en etkileyici turistik rotalarından Ölüdeniz, yılın her mevsimi heyecanlandıracak aktiviteler, muhteşem doğa ve huzur veren atmosferiyle görülmeli!

Fethiye ulaşmak için Fethiye otobüs bileti veya Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here