Uçak Bileti

Türkiye’nin yeşil cenneti olarak anılan Karadeniz, her daim yağmaya hazır havası ve hırçın dalgalarıyla ünlü deniziyle büyüleyici bir atmosfere sahip. Tadı damağınızda kalan yöresel lezzetleri, kanınızı kaynatan müzikleri ve doğal yapısıyla eşine az rastlanan bir güzellikte olan Karadeniz, gezip görmeye doyamayacağınız muhteşem bir bölge.

Tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için bölgeye akın eden binlerce turist tarafından ziyaret edilen bu görkemli coğrafya, birbirinden ihtişamlı manzaraları ile Türkiye’nin görülmeye değer bölgelerinin başında geliyor.

Karadeniz’de Görülmesi Gereken 5 Güzel Yer

1. Ayder Yaylası, Rize

Ayder Yaylası, yeşilin her tonundan renklerle süslü bitki örtüsü, tertemiz oksijen yüklü havası, dört bir yandan akan dereleri ve dağların arasından süzülen ufak şelaleleri ile muhteşem bir dünyayı önünüze sunuyor. Sabah uyandığınızda kendinizi cennete düşmüş kadar huzurlu ve mutlu hissettiğiniz bu eşsiz yayla, yaz ve kış aylarında düzenlenen şenlik zamanlarında da oldukça hareketli oluyor.

Mobil Uygulama

2. Sümela Manastırı, Trabzon

Maçka ilçesinde bulunan ve tarihin en eski yapılarından biri olan manastırın asıl adı Meryem Ana Manastırı olarak geçiyor. Sümela ise manastırın Rumcadaki adı. Milattan sonra 395 yıllarında tamamlandığı düşünülen bu yapıda, geçmişte çok büyük yangınlar ve yağmalar yaşanmış. Günümüzde, dik bir tepe üzerine kurulu olan manastıra araçla ulaşım ise kısıtlı. Manastıra ulaşmak için belli bir noktaya kadar araçla gidip, daha sonra da kökleri toprağın dışına taşmış heybetli ağaçlarla çevrili patikalardan yürümeniz gerekiyor.

3. Uzungöl, Trabzon

Yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla meydana gelen Uzungöl’ün, etkileyici manzarasına şahit olabilmek için gün ışığını kaçırmamak en önemli koşul. Yemyeşil bir vadi arasında boylu boyunca serilen Uzungöl, yeşili maviyle buluşturan manzarası ile oldukça etkileyici.

4. Zilkale, Rize

Bozuk yollarına rağmen Rize’de yürüşe çıkanların mutlaka uğradığı bir yer olan Zilkale, Fırtına Vadisine bakan yüksekçe bir tepe üzerine kurulu. 14 ya da 15. yüzyılda inşa edildiği düşünülen yapının, Tarihi İpek Yolu üzerine kurulan bir savunma kalesi olarak yapıldığı biliniyor.

5. Teleferik, Ordu

Tarihi yapılardan sıyrılıp, biraz da günümüz teknolojisini kullanarak manzara izleyelim diyorsanız, Ordu’nun dillere destan manzarasını ayaklarınızın altına seren teleferik ile şehrin görkemli görünümünün tadını çıkarabilirsiniz. Toplamda 2 bin 350 metre uzunluğundaki Altınordu-Boztepe hattı arasında 28 teleferik kabini çalışıyor.

Ansızın bastıran yağmurlarıyla ünlü olan Karadeniz’e yağmurun daha az görüldüğü yaz dönemlerinde gitmek rahat ve kuru bir seyahat konusunda oldukça avantaj sağlıyor. Siz de yaz dönemini kaçırmadan, doğa harikaları ile dolu bu güzel bölgeye gitmek için uçak bileti kampanyalarını incelemeyi unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here