Uçak Bileti

İnsanoğlunun yaşamına anlam katan lezzetli yemekler özellikle son yıllarda seyahatle birlikte anlamlandırılan bir trende dönüştü. Birçok insan bir hafta sonu ya da kısa bir tatilini sadece yeni tatlar denemek için kullanır oldu.

Dünyanın birçok kenti lezzet avcılarının keşiflerine ev sahipliği yaparken; ülkemizde de bazı şehirler lezzetleriyle ön plana çıkıyor. Dünyada lezzetleriyle tanınan ve çok sayıda alternatif lezzetin bulunabildiği şehirleri sizler için bir araya getirdik. Bu şehirler damak şenlendiren ve yüz gülümseten yerler olarak listenizde yer almalı.

Dünyanın En İyi 10 Yemek Şehri

1. New York

Sayıları 10 bini aşan restoranıyla dünyada yemek kültürü denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri olan New York, adeta bir yemek cenneti. Her bütçeye ve damak tadına hitap eden yemekler için şehrin her sokağı uygun ortam sağlıyor.

2. Tokyo

Japonya’nın başkenti Tokyo, özellikle deniz ürünleriyle ön plana çıkan bir kent. Tokyo’nun dört bir yanındaki yerel pazarlarda her gün tonlarca balık ve deniz ürünü satılıyor. Dünyaca ünlü deniz ürünü restoranları da denemeye değer.

Mobil Uygulama

3. Lyon

Yemeğin sanata dönüştüğü Lyon, Fransa ve Avrupa’nın lezzetleriyle ön plana çıkan şehirlerinden biri. Geleneksel yemeklerin sunulduğu çok sayıda butik restorana dünya mutfaklarından örnekler bulunan restoranlar eşlik ediyor.

4. Barselona

Yaratıcı Katalan mutfağı ile Avrupa’nın lezzetli şehirlerinden birine dönüşen Barselona, muhteşem yemek alternatifleri sunuyor. Yemeğe adeta bilim gözüyle bakan Barselonalılar işi tam anlamıyla sanata dönüştürmüş durumda.

5. San Sebastian

Dünyanın farklı köşelerinden muhteşem lezzetlerin bulunabildiği San Sebastian, İspanya’nın yemek kültürüyle öne çıkan yükselen yıldızlarından. Yerel tatlarla harmanlanan uluslararası restoranlarda leziz şaraplar yemeklere eşlik ediyor.

6. Paris

Dünyanın romantizm başkenti Paris, romantizmin hakkını veren restoranlarıyla da bir marka. Dünyanın en iyi şeflerine sahip restoranlarda yemekler etkileyici bir sunumla servis ediliyor. Tüm dünya mutfakları ile Fransız lezzetlerini bir arada bulmak mümkün.

7. Londra

Dünyanın en çok göçmen ağırlayan şehirlerinden biri olan Londra’da bu çok kültürlü yapı kendini restoranlarda da gösteriyor. Dünya mutfaklarının bir arada görülebildiği şehirde kokular birbirine karışıyor.

8. Kopenhag

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Avrupa’nın kültürel geçiş bölgesinde yer alan şehirlerinden biri. İskandinavya ile Batı Avrupa arasındaki koridorda yer alan şehirde bu geçişin izleri mutfakta bire bir karşılığını buluyor. Her damak tadına uygun yemeği bu güzel kentte bulmak mümkün.

9. Bangkok

Lezzet, aroma ve enfes kokular Bangkok yaşamının tam kalbinde. Sokak lezzetlerinin insanı hayrete düşürdüğü kentte baharatlı, tatlı, tuzlu, ekşi lezzetler iç içe ve birbiriyle uyumlu. Dünya mutfaklarından hoşlananlar için de çok sayıda seçenek var.

10. Sao Paulo

Dünyada en kalabalık Latin nüfusuna ev sahipliği yapan Sao Paulo’da yemek kültürü baş döndüren cinste. 1800’lü yılların sonundan itibaren kente olan göçlerle beraber sokak lezzetleri ve dünya mutfakları birbirine geçmiş durumda. İtalyan, Lübnan ve Japon yemekleri de yükselen trendde.

Dünyanın dört bir yanında birbirinden güzel lezzetleri deneyimlemek mümkün. Bunun için uygun uçak bileti seçeneklerine göz atmak ve harekete geçmek gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here