Uçak Bileti

İzmir denilince aklınıza birbirinden güzel Ege otlarından yapılan zeytinyağlılar, Kordon’da masanızı süsleyen balık ve kalamarlarla süslü bir tabak geliyor olabilir. Oysa İzmir’in her daim hareketli ve kalabalık sokaklarını dolaştığınızda, hem tadı hem de görünümüyle sizi kendine hayran bırakacak başka lezzetlerle karşılaşmanız da mümkün.

İzmir’in tarihi ve doğal güzelliklerini gezerken size enerji verecek bu güzel yiyecekleri hemen hemen her köşe başında bulabilir ve lezzeti ile kendinizden geçebilirsiniz.

İzmir’de Mutlaka Tadına Bakmanız Gereken 5 Leziz Yiyecek

1. Boyoz

Pek çok kültürden insanın bir arada yaşadığı İzmir’de oldukça sevilen bir yiyecek olan boyoz, 1492 yılında Türkiye’ye yerleşen Sefaradlar tarafından kente kazandırılmış bir hamur işi. Böreği andıran görünümü ile özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan boyoz, genelde yumurta ile birlikte tüketiliyor. Tercihe göre peynir, çikolata gibi gıdalarla da yenebilen boyoz, mayasız olarak hazırlanan hamurun yağ içerisinde bekletilmesi nedeniyle biraz yağlı bir yiyecek olsa da İzmirlilerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri.

Mobil Uygulama

2. Sübye

Çoğu kişinin adını bile duymadığı Sübye, Ege ve İzmir yöresinde kavun çekirdeği kullanılarak yapılan şerbete verilen bir isim. Bozayı andıran krem renkli yoğun kıvamı ile özellikle yaz aylarında tüketilen bir içecek olan Sübye, kavun çekirdekleri, şeker ve su karışımı ile hazırlanıyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Tire ilçesi civarındaki sokak satıcıları ile şerbetçilerden satın alabileceğiniz Sübye, çabuk bozulan bir içecek olduğu için aynı gün içerisinde tüketmekte fayda var.

3. Lokma

İzmir’in meşhur lokma tatlısının tadına bakmak istiyorsanız, bunu ücret ödemeden de yapmanız mümkün. ‘Nasıl yani para vermiyor muyuz’ demeyi bırakıp, elinde tencerelerle bekleyen teyzelerin arkasında sıraya geçerek, bu enfes tatlı ile tanışabilirsiniz. Genellikle hayır yapmak isteyenlerin çok tercih ettiği bir tatlı olan lokma, bol şerbet ve tarçın ilave edilerek tüketilen hafif bir yiyecek.

4. Kumru

‘Kumru mu, nasıl yani siz İzmir’de kuş mu yiyorsunuz’ diyenler, henüz İzmir’in meşhur sandviçi ile tanışmamış demektir. Kumru kuşunun gövdesine benzediği için bu isimle anılan Kumru, çoğu dükkânda arasında salam, sosis, sucuk gibi malzemeler koyarak satılıyor olsa da, orijinali susamlı ekmek arasına tulum peyniri, domates ve biber eklenerek yapılıyor.

5. Midye

Türkiye’nin pek çok ilinde karşınıza çıkan bir yiyecek olsa da, İzmir’de yediğiniz tazecik midyelerin yerini hiçbir şey tutmuyor. Özellikle gece eğlenceleri sonrasında acıkanların aklına ilk gelen yiyeceklerden olan midye, neredeyse her köşe başında karışınıza çıkan enfes bir lezzet.

Ege’nin incisi İzmir’e giderek, eşsiz Körfez manzarasını seyredip bir yandan da bu muhteşem yiyecekleri tatmak istiyorsanız uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here