Uçak Bileti

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan bölgeleriyle Afrika kıtasının önemli yerleşim yerlerinden biri olan Kamerun; ülke tarihini, zengin kültürel dokusunu ve yerli kabilelerinin geleneksel yaşamını gözler önüne seren pek çok müzeye de sahip. Eğer siz de bu göz alıcı kültür sanat merkezlerini ziyaret edip ülke hakkında ilginç bilgiler öğrenmek istiyorsanız, seyahat planlarınıza bir an önce başlamalısınız. İşte Kamerun’da görmeniz gereken müzelerden bazıları.

Kamerun’da Görebileceğiniz 6 Müze 

1. Musée d’Art Camerounais

Ülkedeki yerli kabilelerine ait çanak, çömlek, ahşap oymalar ve çeşitli eşyaların yanı sıra heykeller ve maskelerin de yer aldığı zengin bir koleksiyona ev sahipliği yapan Kamerun Sanat Müzesi (Musée d’Art Camerounais), ülkenin en popüler kültür sanat mekanlarından biri. Kamerun Sanat Müzesi, Yaounde şehrinde bulunuyor.

2. Blackitude Museum 

Yaounde şehrinde hizmet veren Blackitude Museum, 2000 yılında Yaounde şehrinde açıldı. Yılda yaklaşık bin kişi tarafından ziyaret edilen bu müze ülkenin sanatsal mirasını korumak amacıyla kuruldu. Müzede ahşap ve bronz heykeller, geleneksel kostümler, maskeler ve mobilyalardan oluşan iki bine yakın eser sergileniyor.

3. Doual’art

Mobil Uygulama

Douala şehrinde 1991 yılında açılan Doual’art, çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı modern ve etkileyici bir sanat merkezi olmasının yanı sıra çeşitli kültür sanat toplantıları, konferanslar, sergiler ve performanslara da ev sahipliği yapıyor.

4. The Mankon Museum

Mankon-Bamenda’da bulunan bir sanat ve kültür müzesi olan The Mankon Museum (Mankon Müzesi), Mankon Krallığı’nın kültürel ve sanatsal geçmişini yansıtıyor. Müzede bu krallık döneminden kalma heykeller, maskeler, müzik aletleri, silahlar, kostümler ve kişisel süsler görülebilir.

5. National Museum of Yaounde 

National Museum of Yaounde (Le Musee National de Yaounde), Kamerun geçmişi hakkında kapsamlı bilgiler bulabileceğiniz etkileyici bir müze. Yaounde şehrinde yer alan bu müzeyi, rehberler eşliğinde gezerek daha fazla şey öğrenebilirsiniz.

6. Bandjoun Station

Sanat etkinlikleri ve atölyelerin gerçekleştirildiği bir kültür merkezi olarak kullanılan Bandjoun Station, geçici sergiler, konferanslar, konserler, gösteriler ve okuma etkinlikleri gibi organizasyonlarla kültür sanat tutkunu Kamerunluları bir araya getiriyor.

Bonus: Baham Museum

İsmini bulunduğu şehirden alan bir kültür sanat müzesi olan Baham Museum (Baham Müzesi), ülkedeki sanatsal ve kültürel mirasın eğitimi ve korunması amacıyla kuruldu. Kuzey Batı Kamerun’daki Baham Müzesi, bölgenin tarihi dokusunu gözler önüne seren eserlere de sahip.

Afrika’nın kültür sanat geçmişini merak edenler Kamerun uçak bileti kampanyalarına göz atarak bölgedeki kabileler ve krallıklara ait kültürel eserleri ve sanatsal çalışmaları keşfedebilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here