Uçak Bileti

Türkiye‘nin kıymeti bilinmeyen şehirlerinden Kahramanmaraş, coğrafi olarak Akdeniz Bölgesi sınırlarında. Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan şehir, görülmeye değer tarihi ve turistik noktalarıyla ziyaretçileri için zengin bir altyapı sunuyor.

Turizmde Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri ile birlikte pazarlanan kent, tek başına ziyaret edildiğinde de gezginler için oldukça doyurucu. Kahramanmaraş’ta görmeniz gereken 5 yer listemizde.

Kahramanmaraş’ta Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Maraş Kalesi

Eski Maraş’ı ve kent merkezini kuş bakışı görme imkanı sunan Maraş Kalesi, kenti ziyaret edenlerin ilk uğrak noktalarından. Kaleye çıkmak biraz efor istese de çıktığınızda karşılaşacağınız manzara kesinlikle bu emeğe değiyor.

2. Ulu Camii

Mobil Uygulama

Maraş’ın en eski camisi unvanını taşıyan Ulu Camii, şehir merkezinin göbeğinde konumlanıyor. Kalenin hemen altındaki cami çevresindeki dinlenme alanlarıyla tam anlamıyla bir soluklanma ve kaynaşma merkezi. Günün her saati çevresi cıvıl cıvıl olan camiye mutlaka uğrayın.

3. Kahramanmaraş Müzesi

Giriş ücreti olmayan Maraş Müzesi, alan olarak küçük olsa da barındırdığı eserler açısından oldukça zengin. Mamut iskeleti en çok ilgi gören parça. Milli Mücadele Dönemi’nin minyatürlerini de mutlaka görün.

4. Yeşil Göl

Maraş şehir merkezine yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunan Yeşil Göl, daha çok ailelerin tercih ettiği bir mesire alanı. Gölet çevresinde su akışı şelale ve akarsu oluşturmuş durumda. Piknik ve şehirden uzaklaşmak için Yeşil Göl ziyaret listesine eklenebilir.

5. Kapalı Çarşı

Tıpkı Gaziantep ve Şanlıurfa’da olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da alışveriş kalbi Kapalı Çarşı’da atıyor. Şehrin en çok ziyaret edilen noktası unvanını taşıyan bu çarşı bedesten ve bakırcılar olmak üzere 2 farklı bölümden oluşuyor. Osmanlı izlerini taşıyan çarşının atmosferi harika.

Akdeniz Bölgesi’nin henüz keşfedilmemiş kentlerinden Maraş, zengin kültürel mirası ile Türkiye içerisinde alternatif rota arayışında olanlar için bakir bir cennet. Kahramanmaraş uçak bileti seçeneklerine göz atarak bu güzel şehre uçakla gelebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here