Uçak Bileti

Yunan adaları son yıllarda Türk seyahat severlerin ilgi gösterdiği ve her fırsatta tercih ettiği destinasyonlar arasında. Özellikle Türk kıyılarına yakın olan adalar her hafta sonu binlerce Türk gezginin rotasına giriyor.

Rodos, Kos, Samos, Sakız, Midilli sokakları Türk turistlerden geçilmiyor. Bir de Türklerin çok iyi bilmediği ya da ulaşım zorluğundan dolayı tercih etmediği adalar var. Bu adaların birçoğu doğal güzellikleri ile keşfetmeye değer.

Türklerin Çok Gitmediği 4 Yunan Adası

1. Zakintos

Kartpostallık görüntüleriyle son yıllarda en popüler Yunan adalarından birine dönüşen Zakintos, Türk tatil severlerin çok bilmediği cennet köşelerden. Yunanistan’ın tanıtım görsellerinde de kullanılmaya başlanan adada birbirinden güzel plajlar ziyaretçilerini bekliyor. Ulaşım Atina üzerinden sağlanıyor. Atina uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

2. Paros

Küçük limanı, hoş kumsalları ve beyaz klasik köy evleri ile tipik bir Yunan adası görünümünde olan Paros, ülkemizde çok bilinmeyen adalardan biri. Altın rengi kumsallarda yazın keyfini çıkarabileceğiniz adada tavernalarda lezzetli deniz ürünleri ile Yunan milli içkisi uzoyu deneyimleyin.

3. Patmos

Türk sahillerine yakın olmasına rağmen doğrudan ulaşım imkanı kısıtlı olan adalar arasında yer alan Patmos, Hıristiyanların hac vazifesini yaptıkları noktalardan biri. Muhteşem deniz ürünleriyle bezeli tavernaların sıralandığı adada çok sayıda din adamı yaşıyor. Sokaklarda her an karşılaşabileceğiniz rahiplerle sohbet edin, adanın kumsallarının tadını çıkarın.

4. Skiathos

Yunanistan’ın plaj açısından en zengin adalarından biri olan Skiathos da Türkiye’de çok ünlü olmayan noktalardan biri. Mağaraları, eşsiz kumsalları ve kristal denizi ile insanı büyüleyen adada doğal güzellikler arasında kaybolmak mümkün. Ulusal koruma alanı olan adanın çevresinde yemyeşil ormanlar ve doğal ortamında görebileceğiniz çok sayıda hayvan var.

Yunan adaları konusunda hevesiniz varsa ve yeni yerler denemeyi istiyorsanız alternatif rotaları belirlemek sizin elinizde.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here