Uçak Bileti

Tatil, gündelik yaşamdan uzaklaştığımız, stresi, koşturmayı, telaşı geride bıraktığımız, kendimizle baş başa kalabildiğimiz en değerli zaman dilimlerinden.

Bazen resmi tatillerle birleştirilen hafta sonları, bazen bayramlar bazen de tüm yıl çalışılan uzun ve yorucu maratonun ardından alınan yıllık izinde çıkılan tatilde yorgunluk ve koşuşturmayı geride bırakıp yalnızca dinlenmek istiyoruz.

Kalabalık insan yığınlarının tüketim kültürüne yenik düşmemiş rotalar kendimizle baş başa keyifle vakit geçirmek için seyahat planı yaparken aklımıza ilk olarak gelen yerler. Türkiye‘de kafa dinlemek isteyenlerin gidebileceği onlarca muhteşem tatil destinasyonu bulunuyor.

Kafa Dinlemek İsteyenlere Türkiye’den Rota Önerileri

1. Datça, Muğla

Mobil Uygulama

Muğla’nın Datça ilçesi, Ege sahillerinde yılın her dönemi sessiz, sakin ve huzurlu bir kaçamak için ideal bir nokta. Coğrafi konumu ve işlek bir güzergah üzerinde yer almayışı nedeniyle ulaşımı meşakkatli olan Datça, bu durumu fırsata dönüştürmek isteyenlerin akınına uğruyor. Akdeniz ile Ege’nin buluştuğu noktada her iki denizi birbirinden ayıran bir konumda yer alan Datça, mis gibi badem ağaçları, el değmemiş koyları ve sıcakkanlı yerel halkıyla aklınızda olsun.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atarak Datça seyahatinizi planlayabilirsiniz.

2. Sığacık, İzmir

Türkiye’nin ilk Cittaslow (Sakin Şehir) kenti Seferihisar’ın deniz kıyısında yer alan şirin mahallesi Sığacık, son dönemde isminden sıkça söz ettiren bir yer. Yerel üretici pazarı, ev pansiyonları, balık lokantaları ve daracık sokaklarıyla özellikle hafta sonları kalabalık toplulukları ağırlayan Sığacık’ın keyfini çıkarmak için bahar aylarını tercih edin. Sığacık’ın çevresinde onlarca güzel plaj, antik kent ve doğal güzellik var. Vaktiniz kalırsa Teos Marina’dan Yunanistan’ın Samos adasına da geçebilirsiniz.

3. Gökçeada, Çanakkale

Türkiye sınırlarındaki en büyük ada unvanını taşıyan Gökçeada, Çanakkale’ye bağlı ilçe statüsünde. Türkiye’den Sakin Şehir Ağı’na katılan yerleşim yerleri arasında bulunan Gökçeada’nın bakir koyları, etkileyici gün doğumu ve gün batımı manzaraya sahip şirin köyleri, üzüm bağları, muhteşem Ege lezzetleri sunan lokantaları, hoşgörü kültürüne sahip yerel halkı bu adayı ziyaret etmek için sayabileceğim çokça şeyden yalnızca birkaçı.

4. Selimiye, Muğla

Muğla’nın Marmaris ilçesi sınırlarında yer alan Selimiye, Bozburun Yarımadası’nın yanı başında. Uzun yıllar Türkiye genelinde tanınırlığı olmayan Selimiye, son dönemde özellikle büyük şehirlerden sahil kasabalarına göç eden birçok kişinin ilgisini çekiyor. Çok sayıda butik otelin bulunduğu Selimiye’ye yaz aylarında değil ilkbahar ve sonbaharda uğramak gerek. Selimiye’ye gelmişken Bozburun, Orhaniye ve Marmaris çevresini de keşfedebilirsiniz.

5. Foça, İzmir

İzmir’in kuzeyinde yer alan, adını Akdeniz foklarından alan Foça, kent merkezine 60 km uzaklıkta tipik bir Ege kasabası. Ege Denizi’nin mavi ve berrak sularının yanı başında kurulu olan Foça, Rumlardan kalan iki katlı cumbalı taş evleri ve Akdeniz tipi beslenmenin öncüsü leziz zeytinyağlı yemekleri ile tanınıyor. Antik dönemde deniz ticareti ile öne çıkan Foça, günümüzde şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin gözdesi. Foça ilçe merkezi ile Yeni Foça arasında onlarca güzel koy var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here