Uçak Bileti

Côte d’Azur’un şüphesiz en popüler adresi olan Cannes, Fransa’nın güneyinde, küçük, şirin ve oldukça sosyetik bir kent. Zengin ve ünlü halkı, lüks otel ve restoranları, çeşitli konferans, organizasyon ve festivalleri ile bilinen Cannes, MÖ 2. yüzyıldan bu yana bir yerleşim alanı. Akdeniz iklimine sahip şehirde, günler yaz boyunca günde 12 saat güneşli olurken kış ayları ılık geçiyor.

Pitoresk plajlar, restoranlar, kafe ve butiklerle ünlü Promenade de la Croisette, palmiye ağaçlarının sıralandığı, kentin en popüler caddesi. Eski şehir olan Le Suquet, dar sokakların ve dik yokuşların arasındaki masalsı bir bölge. St. Anne Şapeli, Musée de la Castre ile Rus Ortodoks Kilisesi şehrin mutlaka görülmesi gereken adreslerinden.

Cannes’ın En Çok Ziyaret Edilen 5 Müzesi

Lérins Adaları arasında liman olarak kullanılan bir balıkçı köyü olarak kurulan Cannes’ın bu uzun tarihi geçmişi ve kalkınmış bir şehir olmasıyla pek çok müzeye ev sahipliği yapıyor. Cannes ayrıca, ilk Avrupa uydu üreticisi olan Thales Alenia Space’in merkezi Cannes Mandelieu Uzay Merkezi‘ni de barındırıyor. 18. yüzyıldan kalma bir konakta, tarih öncesi ve günümüzden kalan eserlere ev sahipliği yapan Histoire de Provence Musee, Musée de la Castre, Peru ve Maya mirasını sergileyen Pasifik Atolls’un yanı sıra kentte, Musée de la Marine, Musée de la Mer, Musée de la Photographie ve Musée International de la Parfumerie müzeleri yer alıyor.

1. Musee de la Castre 

Mobil Uygulama

Musee de la Castre (Castre Müzesi), önceleri bir şapel olarak kullanılan 19. Yüzyıl tarihli oldukça hoş bir yapı. Cannes’a özgü etnografik eşya, el işi sanatsal objelerin sergilendiği Musee de la Castre, şehrin en önemli simgeleri arasında yer alıyor. Geniş bir koleksiyona sahip olan müze, Cannes Körfezi’ne bakan bir tepenin üzerinde, tarihi bir anıt olarak sınıflandırılıyor. Le Suquet Bölgesi’ne geldiğinizde ise, kantin panoramik manzarasını izleyebilirsiniz. Pazartesi günleri kapalı olan Musée de la Castre’yi 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

2. La Malmaison

La Croisette’de yer alan La Malmaison, yılda üç büyük sergiye ev sahipliği yapan ve Fransız Riviera’sının sonsuz ilham kaynağı olduğu Matisse, Ozenfant ve Picasso gibi ünlü ressamlara, Miró ve César gibi uluslararası üne sahip 20. ve 21. yüzyıl sanatçılarının çalışmalarını sergiliyor. Samimi ortamı ve büyüleyici bölümleriyle, prestijli, çağdaş koleksiyonlarını sergileyen müzeyi, pazartesi günleri hariç kışın 11.00-20.00, yazın ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

3. Fort Royal Museum

1617’de Cannes’a deniz erişimini engellemek için, Roma antik çağlarına tarihlenen kalıntılar üzerine inşa edilen kale, günümüzde Fort Royal Museum ismiyle müze olarak hizmet veriyor. 17. yüzyılın sonunda cezaevi olarak kullanılan ve tarihin tanınmış isimlerinden Man in the Iron Mask (Demir Maskeli Adam) Nantes Fermanının iptali sonrasında hapsedilen 6 protestan papaz, Fransız Akademisinin ebedi sekreteri Jean-Baptiste Suard, Smala d’Abd el-Kader, Montebello savaşından sonra 1859’da gözaltına alınan 600 Avusturyalı tutsak ve Marshall Bazaine’in olduğu söyleniyor. Kale, fantastik kaçış hikayeleriyle efsaneleşmiş durumda. Müzeyi, Ekim-Mart ayları arası 10.30-16.45, Nisan-Mayıs ayları arası 10.30-17.45, Haziran-Eylül ayları arası 10.00-17.45 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

4. Parfumerie Fragonard

Cannes’a kara yolu ile 30 dakika uzaklıkta bulunan Grasse, Fransa’nın parfüm mutfağı! Eski kentin kalbinde yer alan ve 1782’de inşa edilen bu tarihi parfüm fabrikası, aynı zamanda Grasse’ın en eski parfüm müzesi. Parfumerie Fragonard’da Fransız gelenekleri ile donatılmış bir ortamda parfüm, kozmetik ve sabun üretim gereçlerini görebilirsiniz. Ürünlerin yaratım sürecini izleyebileceğiniz bu özel müzede 3000 yıllık parfüm tarihine hayran kalacaksınız. Parfumerie Fragonard’ı haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

5. Hurtebize Art Gallery

La Croisette’de yer alan çağdaş sanat galerisi olan Hurtebize Art Gallery (Hurtebize Sanat Galerisi), post-izlenimciler ve çağdaş sanatın yanı sıra 16. ve 17. yüzyıl Flaman tablolarının etkileyici bir koleksiyona sahip. Kentin kalbinde seçkin Promenade de la Croisette’de yer alan ve 1992’de kurulan Hurtebize Art Gallery’de Lanskoy, Buffet, de Vlaminck, Vasarely gibi en iyi uluslararası sanatçıların eserleri sergileniyor. Galeriyi pazartesi-cumartesi günleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Cannes’a gelmişken müzeleri gezdikten sonra, Île Sainte-Marguerite ve Île Saint-Honorat Adalarını ziyaret edebilir, buradan Nice’e geçip masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bu zarif kenti keşfetmek için Nice uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here