Uçak Bileti

Almanya‘nın dünyaya açılan kapısı Hamburg, Avrupa‘nın en önemli liman kentlerinden biri. 2 milyona yaklaşan nüfusu ile Almanya’da başkent Berlin’den sonra en kalabalık nüfusa sahip olan Hamburg, dünyanın dört bir yanından, onlarca farklı milletten insanın bir arada yaşadığı bir kültür merkezi.

Farklı kültürlerin buluştuğu kent Hamburg’da bu farklılıkların yansımasını kentin dört bir yanında görmek mümkün. Sokak lezzetleri başta olmak üzere dünya mutfaklarından farklı lezzetleri deneyimleyebileceğiniz Hamburg, lezzet tutkunları için tam anlamıyla bir cennet.

Hamburg’da ne yenir sorusuna yanıt arayanlar Hamburg’da leziz balık ve deniz ürünlerinden yapılan yemeklerle sıkça karşılaşabilirler. Eğer ‘denizden babam çıksa yerim’ cümlesi sizin için bir anlam ifade etmiyorsa size de et ya da sebzelerle hazırlanan yöresel tatlar tavsiye edebiliriz.

Hamburg’da Tadına Bakmanız Gereken 5 Lezzet

1. Franzbrötchen

Mobil Uygulama

Tarçınla yapılan kurabiye ve tatlıları seviyorsanız, rulo şeklindeki Franzbrötchen oldukça hoşunuza gidebilir. Türk tatlılarına göre oldukça hafif bir hamur işi olan bu yiyeceği hazırlarken; mayalı hamur, şeker, tarçın gibi malzemeler kullanılıyor.

2. Aalsuppe

Şehirde en çok tüketilen lezzetlerden biri olan ve yılan çorbası olarak da bilinen Aalsuppe, adından da anlaşılacağı gibi yılan balığı kullanılarak pişirilen lezzetli ve farklı bir çorba türü. Hamburg’da hemen hemen her sokakta bu enfes çorbayı içebileceğiniz bir restoran bulabilirsiniz.

3. Labskaus

Balık ve deniz mahsullerinden fazla hoşlanmayanlar için kurtarıcı olan Labskaus, dana eti, soğan ve defne yaprağı eklenerek pişirilen bir güveç yemeği. Hamburg’da akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Labkaus, tadıyla olduğu kadar nefis kokusuyla da ünlü.

4. Rote Grütze

Vişne, böğürtlen, ahududu gibi orman meyveleri kullanılarak hazırlanan bir meyve sosu olan Rote Grütze, ekşi tadı sevenlere oldukça cazip gelebilir. Daha çok krema ve dondurmayla servis edilen bu sos, hafif olduğu için yaz ya da kış fark etmeden rahatlıkla tüketilebilir.

5. Balık köftesi

Hamburg’da zamanınız az, karnınız da çok açsa kurtarıcınız balık köftesi olabilir. Hızlı hazırlanmasının yanı sıra doyurucu olması nedeniyle de çok sevilen bu yiyecek, hem gençlerin hem de gezgin turistlerin favorileri arasında.

Hamburg sokaklarını keşfederken sizi cezbeden yemek kokularının peşinden gidin. O koku sizi bir daha unutamayacağınız bir yemek ya da tatlıyla tanıştırabilir. Bazen doymak için de keşfetmek gerek!

Hamburg’un dünyaca ünlü lezzetlerini keşfetmek için Türkiye’den İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından direkt uçak seferleri ile Hamburg’a ulaşmak mümkün. Hamburg uçak bileti fırsatları için tıklayın.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here