Uçak Bileti

İzmirlilerin yanı sıra seyahat meraklıları ve fotoğraf tutkunlarının da gözdesi olan Teleferik, görkemli şehir manzarası, yemyeşil doğası ve temiz havasıyla oldukça etkileyici bir adres.

Piknik alanları ve manzara izlenen seyir alanlarının yanı sıra belediye tarafından işletilen restoran ve kafelerin de bulunduğu teleferik, Balçova semtinde eşsiz bir ormanlık alan içerisinde yer alıyor. Bu özelliği ile şehirden fazla uzaklaşmadan doğayla bütünleşme fırsatı sunan tesis, genç yaşlı her yaştan insanın buluşma noktası oluyor.

Belediye tarafından işletilen bu restoran ve kafelerde akşam yemeğinden sabah kahvaltısına kadar tüm öğünler için hizmet veriliyor ancak özellikle haftasonlarında oldukça kalabalık olan bu işletmelerde, servis hızının düşüklüğü ve yiyeceklerin özensiz hazırlanışı biraz moral bozucu olabiliyor.

İzmirlilerin uzun yıllar en gözde piknik alanlarından biri olan teleferik, uzun yıllar kapalı kalmasının ardından geçtiğimiz yıllarda halkın kullanımına yeniden açılmış ve hem turistler hem de yöre halkından oldukça ilgi görmüştü.

Romantik bir doğa yürüyüşü yapmak ya da şehrin kalabalığından kurtulup biraz nefes almak isteyenler için de oldukça uygun bir adres olan tesis, pazartesi günleri hariç her gün 10.00-22.00 arasında hizmet veriyor ancak bilet alınabilen son saat 21.00 olarak belirlenmiş. 5 yaş altı çocuklar için ücretsiz olan teleferiğin kullanım ücreti 6 TL ve şehiriçi ulaşım kartı olan İzmirim Kart ile ödeme yapılabiliyor. Bu kartı dolum yapan gişelerden ve işletmelerden temin etmek mümkün.

Mobil Uygulama

Teleferik’e Nasıl Gidilir?

İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan teleferiğe ulaşım için havalimanından kalkan 202 numaralı otobüsle, Üçkuyular semtindeki Fahrettin Altay aktarma merkezine gidip, buradan da 169-969 numaralı otobüslere binebilirsiniz. Ayrıca yine Fahrettin Altay aktarma merkezinden hareket eden İnciraltı dolmuşları da Teleferik önünden geçiyor. İzmir dışından gelip, panaromik bir şehir manzarası izlemek isteyenlere de unutamayacakları bir görünüm sunan bu tesisi görmek için İzmir uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

İzmir otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here