Uçak Bileti

Doğada insan eli değmeden oluşan muhteşem güzellikleri keşfetme zamanı. Dünyanın dört bir yanında bulunan sayısız doğa harikası arasında bir yolculuğa çıkmadan önce sağlık kontrollerinizi yaptırmayı unutmayın. Zira bu etkileyici oluşumları izlerken nefesiniz kesilebilir. İşte dünyanın en güzel doğa harikalarından bazıları.

Dünyada Büyüleyici Güzellikteki 5 Doğa Harikası

1. Büyük Mavi Delik, Belize

Lighthouse Resifi’nin merkezinde bulunan 300 metre çapındaki Büyük Mavi Delik, 124 metre derinliğe sahip. Büyük bir sualtı obruğu olan bu delik, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Belize Set Resifi koruma sisteminin içerisinde de yer alıyor. Maviliği ve görkemli görünümü ile büyüleyen bu delik, dalış meraklılarının da gözdesi.

2. Eisriesenwelt Buz Mağarası, Werfen, Avusturya 

Dünyanın en büyük buz mağarası olan Eisriesenwelt Buz Mağarası‘nın yalnızca ilk 1 kilometresi turistler tarafından gezilebiliyor. Tehlikeli olduğu için geri kalan bölümü turizme kapalı tutulan mağara, Alpler’in Tennegebirge bölümündeki Hochkogel dağında yer alıyor. Buraya ulaşım için teleferiğin yanı sıra biraz da tırmanış yapmak gerekiyor.

3. Moher Kayalıkları, İrlanda

Yüksekliği bazı noktalarda 240 metreyi bulan Moher Kayalıkları, İrlanda’nın en popüler turizm noktalarından. Namurian adı verilen kil ve kumtaşından oluşan kayalıkların zemini çok kaygan olduğu için kıyıya fazla yakın yürümemekte fayda var. Kayalıkların karşısındaki Aran Adaları ve Connemara Vadileri ise açık havalarda muhteşem bir manzara sunuyor.

Mobil Uygulama

4. Kuzey Işıkları

Kanada, Alaska, Norveç, Danimarka, İskoçya, İsveç, İzlanda, Finlandiya ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden görülen Kuzey Işıkları, ruhların dansı olarak da tanımlanıyor. Görenlerin uzun süre etkisinden kurtulamadığı bu eşsiz manzaranın izlendiği bölgelere baktığınızda ise biraz üşümeniz gerektiğini unutmayın.

5. Melissani Mağarası, Yunanistan

Kefalonya Adası’nda bulunan cezbedici bir doğa harikası olan Melissani Mağarası, Yunan Mitolojisinde Perilerin Mağarası adıyla da anılıyor. 100 metrelik mağaranın yaklaşık 30 metresini oluşturan berrak ve turkuaz renkli göl ise mağaraya gelenleri büyülüyor. Mağarayı gezmek isteyenler için düzenli olarak sandal ve bot turları düzenleniyor.

Doğanın insanoğluna en güzel armağanlarından olan bu doğal güzellikler arasında unutulmaz bir yolculuk yapmak için uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here