Uçak Bileti

İlk yerleşimin günümüzden 8 bin 500 yıl önceye uzandığı İzmir, Anadolu’nun batıya açılan kapısı konumunda. Tarih boyunca Anadolu’nun zenginliklerini limanı ile batıya aktaran İzmir, çok kültürlü kimliği, tarihi, sahilleri, leziz yemekleri ve hoşgörü geleneği ile bölgenin en önemli şehirlerinden biri oldu.

Türkiye’de tatil denildiğinde akla ilk gelen birçok yer günümüzde İzmir sınırlarında yer alıyor. Doğası, ören yerleri, müzik ve yemek kültürü ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İzmir tatil yerlerini keşfetmenin tam zamanı.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İzmir Tatil Yerleri

1. Özdere

Mobil Uygulama

Efes’ten başlayanve Teos’a kadar uzanan İyon medeniyetinin izlerinin merkezinde konumlanan Özdere, İzmir’de ekonomik yaz tatilinin en iyi adreslerinden. Menderes ilçesine bağlı bir sahil mahallesi olan Özdere’nin 40 km’yi aşan sahil şeridi bulunuyor. Mavi bayraklı plajları, doğal güzellikleri ve sakin atmosferi Özdere’yi öne çıkaran değer.

2. Seferihisar

Tarihi geçmişi 3 bin yıl öteye uzanan Seferihisar, Türkiye’nin ilk sakin şehri (Citta Slow). Sığacık Körfezi ve Kuşadası Körfezi arasında konumlanan Seferihisar, her pazar kurulan yerel üretici pazarı, Sığacık Kaleiçi sokakları, Teos Marinası ve Teos Antik Kenti ile görülmeye değer.

3. Bergama

İzmir’in en kuzeyinde yer alan ilçesi Bergama, zengin tarihi ve arkeolojik değerlere sahip bir yerleşim yeri. Bergama Krallığı’na başkentlik yapan kent UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Asklepion, Akropol, Kızılavlu başta olmak üzere tarihi ve turistik birçok gezilecek yeri olan ilçede parşömen üretimi de yapılıyor.

4. Selçuk

İzmir’in güneyinde yer alan Selçuk, yalnızca Türkiye’nin değil dünyaca ünlü arkeolojik öneme sahip. Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Artemis Tapınağı bu ilçe sınırlarında yer alıyordu.

Efes Antik Kenti, Selçuk Efes Müzesi, Şirince, Meryemana gibi tarihi merkezlere ev sahipliği yapan Selçuk, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin parçası.

5. Urla

Ege Denizi’nin bilinen en eski limanı Limantepe’ye ev sahipliği yapan Urla, İzmir kent merkezine en yakın konumda bulunan tatil merkezi. Şehir merkezine yalnızca 35 km uzaklıkta konumlanan Urla, zeytin ağaçları, sahilleri, Ege mutfağının temsilcisi lezzetleri ve taş binalarıyla büyüleyici bir güzellikte.

6. Çeşme

İzmir’de ünü Türkiye sınırlarını aşan tatil destinasyonu Çeşme, daracık sokakları ile öne çıkan Alaçatı başta olmak üzere çok sayıda gezilecek görülecek yere sahip. Türkiye’nin tartışmasız en iyi plajlarının sıralandığı Çeşme Yarımadası’nda Ilıca, Altınkum, Çiftlik, Pırlanta plajları yaz aylarında binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Dünyanın en iyi sörf parkurlarından biri olan Alaçatı’da sörf okulları yıl boyunca yeni öğrencilere ders veriyor. Ildır, Ovacık, Germiyan gibi doğayla iç içe olan Çeşme köyleri de listenizde olmalı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here