Uçak Bileti

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmir, o dönemlerin izlerini taşıyan güzel sokaklarının yanı sıra birbirinden ilginç dükkânların bulunduğu modern yerleriyle de şehre gelenlerin keyifli vakit geçirebileceği bir cazibe merkezi. Sunexpress ile uygun fiyatlara uçabileceğiniz şehrin gizemli sokakları sizi bekliyor.

Şehrin dört bir yanında bulunan bu renkli köşeleri ziyaret ettiğinizde, karşınıza çıkan tarihi evlerle geçmişe uzanan bir yolculuk yapabilir ya da çayınızı kahvenizi yudumlayarak, sokakların büyülü atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz.

İzmir’in Birbirinden Güzel 5 Sokağı

1. Dario Moreno Sokak, Konak

İzmir’in görkemli manzarasını izleyebileceğiniz Tarihi Asansör’ün girişinde yer alan Dario Moreno Sokak, ünlü sanatçı Dario Moreno’nun bir dönem yaşadığı evin bulunduğu yer olarak biliniyor. Eski adı Asansör Sokağı olan bu güzel sokağın içerisinde sağlı sollu sıralanan eski Rum evleri bulunuyor. Günümüzde her biri küçük ve sevimli kafelere dönüşen bu evler, sokağa ayrı bir ruh katıyor.

2. Havra Sokağı, Konak

Mobil Uygulama

Pek çok farklı dinden insanın bir arada yaşadığı bir hoşgörü şehri olarak anılan İzmir’in bu yönünü en çok hissedebileceğiniz yerlerden biri olan Havra Sokağının etrafında oldukça eski ve bakımsız dokuz sinagog bulunuyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısının sonunda bulunan ve Yahudilerin İzmir’deki ilk yerleşim alanı olarak bilinen bu bölge, günümüzde taze sebze, meyve ve balık satın almak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olmuş durumda.

3. Gül Sokak, Alsancak

İzmir’de kafeleri ve bin bir çeşit ürün bulabileceğiniz dükkanları ile ünlü olan Gül Sokak, trafiğe kapalı bir alan olduğu için alışveriş tutkunları için oldukça sevilen bir yer. Bu yerde alışveriş yaptıktan sonra yol boyunca sıralanan birbirinden güzel kafelerde günün yorgunluğunu atmanın tadı ise bambaşka.

4. Dantel Sokak, Alsancak

İzmir’in kalbi olarak anılan Alsancak’ta yer alan Dantel Sokak, küçük ama renkli duruşu ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Her gün binlerce insanın yürüdüğü Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bulunan Dantel Sokak’ta, ev kadınları ve üniversite öğrencilerinin yaptığı el işi kıyafet ve aksesuarlar satılıyor.

5. Oteller Sokağı, Basmane

Basmane Garı civarında yer alan tarihi bir sokak olan Oteller Sokağı, her ne kadar son zamanlarda eski ruhunu kaybetse de geçmişin izlerini hala üzerinde taşıyor. Cumbalı eski otellerin yan yana sıralandığı bu sokak, belediyenin yaptığı restorasyon çalışmaları ile görünüş biraz toparlansa da, burasının özellikle gece saatlerinde pek güvenli bir gezi noktası olmadığını unutmamak gerekiyor.

İzmir’de herkesin bildiği turistik yerlerin yanı sıra bu güzel köşeleri de gezerek, şehrin farklı yönleriyle tanışabilirsiniz. Her adımından ayrı bir tat alacağınız bu küçük sokak turu ile İzmir’in güzelliklerini daha yakından görmek istiyorsanız, uçak biletinizi şimdiden ayırtmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here