Uçak Bileti

Uzun yıllar Sırbistan egemenliği altında yaşayan 2008 yılında da bağımsızlığını ilan eden Kosova, tarih boyunca Osmanlılar, Romalılar ve Bizanslılara da ev sahipliği yaptı. Günümüzde iki milyona yaklaşan nüfusuyla Balkanların sevilen destinasyonlarından biri olan Kosova, şirin görüntüsü, sakin sokakları, tarihi yapıları ve leziz yemekleriyle öne çıkıyor.

Kosova’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Đeravica

Ülkenin en yüksek noktası olan Đeravica, dağcıların, kamp meraklılarının ve trekking tutkunlarının gözde seyahat rotalarından biri. Deniz seviyesinden iki bin 656 metre yükseklikteki bu dağ, şahane manzarasıyla da biliniyor. Đeravica’ya gidenler bir buzul gölü olan Đeravica Gölü’nü de mutlaka görmeli.

2. Fierza Gölü

En derin noktası 128 metre olan Fierza Gölü, Arnavutluk ve Kosova arasında konumlanan büyük bir baraj gölü. 2014 yılından bu yana Bölgesel Doğal Park statüsünde olan bu göl, haftasonlarına renk katmak isteyen yerel halkın da gözdesi.

3. Bjeshkët e Nemuna National Park

Bjeshkët e Nemuna National Park (Bjeshkët e Nemuna Milli Parkı), yaklaşık 63 bin hektarlık bir alan üzerine kurulan muhteşem bir doğa alanı. Ormanlık alanlarının yanı sıra dağ ve göl manzarasıyla da nefes kesen bu parkta, kara geyikleri, gri kurtlar, vaşak gibi hayvanların yanı sıra onlarca kuş türü de yaşıyor.

Mobil Uygulama

4. Kosova Ulusal Müzesi

Başkent Priştine’de yer alan Kosova Ulusal Müzesi, ilk olarak 1949 yılında açıldı. Uzun yıllar ziyarete kapalı kaldıktan sonra 2014 yılında yeniden açılan müze, 2016 yılında restorasyon sürecine girdi. Müzede, Kosova Savaşı ve ülkenin tarihi hakkında bilgiler bulunuyor.

5. Taş Köprü

Prizren şehrinde bulunan Taş Köprü’nün 15. yüzyıl dolaylarında yapıldığı düşünülüyor. 28.50 metre uzunluğundaki bu tarihi köprünün genişliği ise 4.20 metre civarında. Kesmetaşından yapılan bu köprü, 1982 yılında restore edilerek yeniden inşa edildi.

6. Skanderbeg Heykeli

Priştine şehrinin en kalabalık ve kareketli noktasında yer alan Skanderbeg Heykeli, Kosovalı Arnavutların ulusal kahraman olarak kabul ettiği Skanderbeg (İskender Bey) onuruna dikilmiş. Bu heykel şehrin en çok ziyaret edilen sanat eserlerinden biri.

7. Sultan Fatih Camii

Priştine şehrindeki tarihi Osmanlı yapılarından biri olan Sultan Fatih Camii, Hünkar Camii adıyla da biliniyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1461 yılında yaptırılan bu cami, bir dönem kilise olarak da kullanıldı. İkinci Dünya Savaşı sonrasında restore edilen cami, günümüzde bölgedeki Müslümanların en önemli ibadet noktalarından.

Bu Balkan ülkesinin birbirinden etkileyici yapılarını ve doğal güzelliklerini daha yakından görmek isteyenler Kosova uçak bileti kampanyalarına göz atabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here