Uçak Bileti

İzmir, şiirlere, romanlara konu olmuş eşsiz güzelliği ile ‘Ege’nin incisi’ adını sonuna kadar hak eden bir kent. Sabah saatlerinde, İzmir Körfezinde limana yanaşmak için bekleyen gemiler ve yolcu vapurlarının peşi sıra giden martıların oluşturduğu eşsiz görünüm, karanlık çökünce yerini, şehir ışıklarının oluşturduğu büyülü bir manzaraya bırakıyor. Sunexpress ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz İzmir’in muhteşem manzaraları sizi bekliyor.

Fotoğrafçıların, etkileyici kareler çekmek için fazla çaba göstermesine gerek olmayan bu muhteşem kentte, panoramik bir İzmir manzarası izlemek için ıssız tepelere çıkmanıza gerek yok. Hem yemek yiyip hem eğlenebileceğiniz alternatifler yerler de var. İzmir’de manzara denildiğinde ilk akla gelen yerlerden İşte, güzel İzmir’i kuşbakışı izlemek isteyenlere birkaç öneri.

İzmir’i Kuşbakışı Seyredebileceğiniz 7 Yer

1. Varyant Yokuşu

Varyant-Yokusu-Izmir

Arnavut kaldırımlarıyla döşeli bu dik yokuş, Eşrefpaşa ve İnönü Caddesiyle, Konak arasını birbirine bağlayan tarihi bir bölgede yer alıyor. Tüm İzmir’i ayaklarınızın altına seren bir manzaraya sahip olan Varyant, yeni evlenen çiftlerin de, fotoğraf çektirmek için tercih ettiği yerlerden.

Mobil Uygulama

Eğer, ‘ben bu yokuşu ne yukarıdan ne de aşağıdan yürüyemem’ diyenlerdenseniz, Konak otobüslerinin son durağından hareket eden araçlara binip, Kız Yurdu Durağında inerek, Varyant’ın güzel manzarasını izleyebilirsiniz. Ayrıca oraya gitmişken, yokuşta yer alan caminin, asmalarla süslü çay bahçesine oturup, taze demlenmiş adaçayınızı içmeyi de ihmal etmeyin.

 

2. Tarihi Asansör

Asansor-Izmir

Mithatpaşa Caddesi ve Halil Rıfat Paşa arasındaki ulaşım, 1900’lü yılların başına kadar, 155 basamaklı, dik merdivenler aracılığıyla yapılıyormuş. Bu bölgede oturan Musevi İşadamı Nesim Levi, babası merdivenlerden düşüp ayağını kırınca, buraya asansör yaptırmaya karar vermiş. Marsilya’dan getirilen tuğlalarla yapılan ve inşası 1907 yılında tamamlanan tarihi asansörün işletmesi, günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor.

İzmir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin uğramadan kentten ayrılmadığı bir turizm mekânı olan Tarihi Asansör’de, kafe ve restoran gibi işletmeler de mevcut. Dillere destan körfez manzarası ile geçmişten bu yana film ve fotoğraf çekimlerinin aranan mekânı olan Asansör’e, Dario Moreno’nun evinin olduğu Dario Moreno sokaktan geçerek ulaşmak da mümkün.

 

3. Teleferik

Teleferik-Izmir

Uzun süre tadilatta kaldıktan sonra geçtiğimiz yıl yeniden hizmete açılan Teleferik, İzmirlilerden oldukça ilgi görüyor. Piknik alanları ve tertemiz orman havası ile haftasonlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Teleferik’e giderek, orman ve şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca burada, belediye tarafından işletilen restoran ve kafeler de bulunduğu için evden bir şey getirmeden karnınızı doyurabilmeniz de mümkün.

 

4. Kadifekale

Kadifekale-Izmir

Pek çok İzmirlinin, civarda yaşanan olaylar nedeni ile tehlikeli bir yer olarak gördüğü Kadifekale, Bizans döneminden kalma su sarnıçları ve yıkık dökük kale surları ile tarihten günümüze uzanan bir manzarayla karşılıyor ziyaretçilerini. Kentin neredeyse her yerinden görünen tarihi bir yapı olan Kadifekale’de, İzmir’in büyüleyici manzarasını izledikten sonra, giriş kapısının hemen yanında bulunan çay bahçesinde sıcacık çayınızı yudumlayabilirsiniz.

 

5. Dünya Barış Anıtı

Dunya-Baris-Aniti

Bayraklı tepelerinde yer alan Dünya Barış Anıtı, Karşıyaka’nın dillere destan körfez manzarasının doğa ile birleştiği bir konumda bulunuyor. Burası, şimşek ya da panoramik İzmir fotoğrafı çekmek isteyen fotoğrafçıların da durak noktalarından biri. Eşsiz bir doğa manzarası eşliğinde ulaşacağınız Anıt civarında, belediyeye ait tesisler de bulunuyor.

 

6. Seyirtepe

Seyirtepe-Izmir

Bayraklı ilçe sınırları içerisinde bulunan Seyirtepe, yemyeşil doğası ve büyüleyici Körfez manzarası ile kenti kuşbakışı görebileceğiniz yerlerden biri. Çocuklar için oyun alanları ve at binebileceğiniz bir alana da sahip olan Seyirtepe’de, şehri seyretmenin tadını çıkarabilirsiniz.

 

7. Dönme Dolap, Lunapark

Izmir-Fuar-Lunapark

Kültürpark’ta bulunan ve yıllardan beri pek çok güzel hatıraya ev sahipliği yapan Lunapark’a uğramadan İzmir’den ayrılırsanız, çok şey kaybedersiniz. Çarpışan arabalar, kamikaze gibi oyuncaklardan korkanların ya da sevgilisiyle romantik bir an yaşamak isteyenlerin kaçış noktası olan dönme dolap, muhteşem bir şehir manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. İzmir’in dört bir yanını görebileceğiniz bu devasa dönme dolaba bindiğinizde, lunaparktan yükselen şen kahkahalar eşliğinde çocukluğunuza geri dönebilirsiniz.

Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir, tarihi, doğası, sahil beldeleri ve eğlence mekânlarının yanı sıra eşsiz görünümüyle de kendine hayran bırakıyor. Bu güzel manzaraları kaçırmak istemiyorum diyorsanız, ülkenin pek çok yerinden hava yolu ile ulaşabileceğiniz İzmire bir uçak bileti kadar yakın olduğunu unutmayın.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here