Uçak Bileti

Batıda Atlas Okyanusu, kuzeyde Moritanya, doğuda Mali, güneyde ise Gine ve Gine Bissau ile komşu olan Senegal’de yaklaşık 16 milyon kişi yaşıyor. Resmi ismi Senegal Cumhuriyeti olarak bilinen bu Batı Afrika ülkesi, doğal güzellikleri, köklü tarihi ve ilginç gelenekleriyle turistlerin ilgi odağı. Senegal Nehri’nin güneyinde konumlanan ülkede gezip görebileceğiniz pek çok etkileyici yer bulabilirsiniz.

Senegal’de Görebileceğiniz 6 Yer

1. IFAN Afrika Sanatları Müzesi

Ülkenin en eski ve en büyük sanat müzesi olan IFAN Afrika Sanatları Müzesi, Dakar şehrinde bulunuyor. Müzede, ülkenin zengin kültürünü gözler önüne seren heykeller, geleneksel giysiler, masklar ve çeşitli müzik enstrümanları sergileniyor.

2. Goree Adası

Ülkenin en popüler turistik noktalarından biri olan ve 1978 yıllından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Goree Adası’nı görmeden ülkeden ayrılmamalısınız. Enfes doğal güzelliklerinin yanı sıra sahip olduğu tarihi kalıntılarla da dikkat çeken ada, geçmiş yıllarda ülkedeki köle ticaretinin merkezi olan yerlerden biriydi.

Mobil Uygulama

3. Niokolo Koba Milli Parkı

Niokolo Koba Milli Parkı, 1978 yıllından bu yana Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunuyor. 1954 yılında milli park ilan edilen ve yaklaşık 9 bin kilometrekarelik bir alan üzerine kurulan bu parkta, çok sayıda bitki ve hayvan türünü görebilirsiniz. Park, Gambiya Nehri üzerindeki ormanlık bölgede konumlanıyor.

4. Saloum Delta Milli Park

Ülkedeki doğal güzellikleri ve birbirinden farklı hayvan türlerini yakından görmek isteyenleri cezbeden bir doğa alanı olan Saloum Delta Milli Parkı, 760 bin kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Saloum Deltası’nda yer alan park, 1976 yılından bu yana ziyarete açık.

5. Djoudj Kuş Barınağı

Kuş gözlemciliği yapmak isteyenleri kendine hayran bırakan bir ekolojik yaşama sahip olan Djoudj Kuş Barınağı, Senegal Nehri’nin güneydoğusunda bulunuyor. UNESCO koruması altındaki Djoudj Kuş Barınağı’nda aralarında pelikan ve flamingoların da olduğu 400’den fazla kuş türü yaşıyor.

6. Régional de Théès Müzesi

Haftanın her günü 09.00 –17.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Régional de Théès Müzesi, ülkenin kültürel ve sanatsal geçmişini yansıtan çok sayıda esere ev sahipliği yapıyor. Thies şehir merkezinde bulunan Régional de Théès Müzesi, ülkenin en çok ziyaret edilen kültürel mekânlarından biri.

Ülkenin köklü tarihini, unutulmaz manzaralar sunan doğa alanlarını ve vahşi yaşam bölgelerini görüp, Afrika kültürünün büyüleyici eserlerini görmek istiyorsanız, Senegal uçak bileti alıp, bu harika coğrafyayı keşfe başlayabilirsiniz. Ülkeye girişte sarı humma aşısı yaptırılması ve vize alınması gerektiği için yol çıkmadan önce sağlık kontrollerinizi yaptırmayı ve vize işlemlerinizi tamamlamayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here