Uçak Bileti

İzmir, Türkiye’nin en gelişmiş ve en kalabalık üçüncü kenti ve cıvıl cıvıl bir Akdeniz kenti. Şehir zengin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor. Ege Denizi boyunca uzanan İzmir’in dört bir yanında, doğaya karışabileceğiniz onlarca durak var.

İzmir Çevresinde Doğaya Karışabileceğiniz 5 Enfes Yer

1. Karagöl

Karagöl

Karagöl, İzmir Körfezini kuş bakışı gören manzarayla birlikte, kentin en zengin yeşil dokusuna sahip alanlarından biri. Karşıyaka’nın sırtlarında, ilçenin Menemen ve Manisa ile kesiştiği sınır bölgesinde yer alıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın denetiminde tabiat parkı statüsünde olan Karagöl, deniz seviyesinde 850 metre yükseklikte yer alıyor. Jeolojik hareketlerle oluşan bir heyelan set gölü olan Karagöl’ün içerisinde bulunduğu Karagöl Tabiat Parkı 19 hektarlık bir yüzölçümüne sahip.

Tabiat parkı içerisinde foto safari, bisiklet gezintisi, doğa yürüyüşü, piknik gibi aktiviteler yapılıyor. Karagöl, İzmir kent merkezine 35 km, Karşıyaka’ya ise 23 km uzaklıkta, toplu taşıma ile ulaşım maalesef yok.

Mobil Uygulama

2. Gölcük

Golcuk, Odemis

Gölcük, İzmir’in Ödemiş ilçesinde, kent merkezine 130 km uzaklıkta kendisiyle aynı ismi taşıyan Gölcük Yaylası’nda konumlanıyor. Ödemiş’i çevreleyen Bozdağlar’da bulunan bu Gölcük Yaylası, tektonik hareketlerle oluşan gölü ile de ilgi görüyor.

Göl bahar aylarında etrafta açan çiçekler, filizlenen ağaçlarla bambaşka bir renge bürünüyor. Yaz aylarında İzmir’in sıcağından kaçmak isteyenlerin tercihi. İzmir’in tek kayak merkezi unvanını taşıyan Bozdağ Kış Merkezi’nin yanı başında yer alan Gölcük, Beylikler Dönemi’nin en önemli merkezlerinden Birgi’ye de komşu.

İsmini beldede bulunan şirin gölden alan Gölcük, butik otelleri, yemyeşil dokusu, huzurlu atmosferi ile şehrin doğayla buluşma noktalarından.

3. Bozdağ

bozdag

Bozdağ, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı şirin bir belde. Sınırlarında yer alan Bozdağ Kayak Merkezi, kış sporları meraklılarının ilgi gösterdiği yerlerden.

İzmir’e olan yakın konumu ve kış aylarında kayak sporu yapmaya uygun kar kalınlığı nedeniyle Ege Bölgesi’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Bozdağ, Gölcük, Birgi ve Tire gibi merkezlerle birlikte benzer rotada yer alıyor.

Aralıktan mart ayı sonuna kadar kayak yapmanın mümkün olduğu Bozdağ’da toplamda 2 teleski bulunuyor. Akdeniz iklimine rağmen ortalama 120 cm kar kalınlığına ulaşan Bozdağ’ın yanı başındaki Gölcük’te çok sayıda dağ evi, pansiyon, butik otel gibi konaklama alternatifi yer alıyor.

4. Kozak Yaylası

Kozak Yaylası

Kozak Yaylası, İzmir’in en kuzeyinde yer alan Bergama ilçesine 20 km mesafede. Türkiye’nin en önemli fıstık çamı üretim merkezlerinden. Bergama ile Ayvalık ilçelerinin kesiştiği bölgede yer alan Kozak Yaylası, uzaktan karnabaharı andıran görünümleriyle yemyeşil fıstık çamlarının eşlik ettiği muhteşem yol manzaralarına sahip.

Kozak’ın kalbi olarak da bilinen her biri yörük olan Aşağıbey, Yukarıbey ve Kaplan köyleri yaylada soluklanmak için ideal duraklar. Kozak Yaylası’nda doğa yürüyüşü, at gezileri, bisiklet, foto safari gibi etkinlikler yapılıyor. Yaylaya kadar gitmişken Bergama tulum peyniri, fıstık helvası, Kozak üzümü ve Kozak çam fıstığının tadına bakmayı unutmayın.

5. Tire

tire

Tire, İzmir’in güneyinde, kent merkezine 80 km uzaklıkta. Dağlarında envai çeşit bitkinin yetiştiği, verimli ovalarının uzandığı ilçe ve yemyeşil doğası nedeniyle ‘Yeşil Tire’ olarak da adlandırılıyor.

Tarihi geçmişi günümüzden 7 bin yıl kadar öncesine uzanan ilçe, Ege Bölgesinin marka tarım ürünlerinden incir, zeytin, karadut, ceviz ve meyve çeşitlerinin en önemli üretim merkezlerinden.

Tire, lezzetli Ege yemekleri, geleneksel ürünlerin satıldığı pazarı, ünü sınırlarını aşan keçe işlemeciliği, el sanatları ürünleri, tarihi hanlar ve konaklarıyla Ege taşra havasının en iyi hissedilebileceği yerlerden. Çok sayıda UNESCO Mirasına sahip Selçuk’a, ve plajlarıyla ünlü Kuşadası’na da yakın.

6. Kuşadası

Kuşadası, Türkiye’de kitle turizminin başladığı ilk turizm merkezlerinden biri. İlçe merkezi tam bir şehir havasında, gittikçe de büyüyor. Aydın ilimize bağlı Kuşadası, kuzeyde Selçuk, Pamucak; güneyde ise Dilek Yarımadası Milli Parkı ile çevrili. İşte doğaya karışabileceğiniz en güzel yerlerden birisi de bu park.

Menteşe Dağlarının Ege Denizine kavuştuğu yarımada üzerinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı, misler gibi kokan çamlı yollarında ilerlerken, ağaçların arasından görünen Ege’nin mavi güzelliğiyle büyüleneceğiniz bir yer.

Yol boyunca ağaçlara tırmanan sevimli sincaplarla dahi karşılaşabilirsiniz. Piknik yapabileceğiniz yerler var, ayrıca yaz döneminde ziyaret edecekseniz şahane bakir koylara ve plajlara sahip.

İzmir’e otobüsle gidecekseniz eğer İzmir otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here