Uçak Bileti

Ege, çağlar boyu Akdenizlilerin önemli yerleşim yerlerinden biri olmuş. Bir dönem Roma İmparatorluğunun kalbi Roma şehri dünyanın en büyük şehri iken, günümüzde İzmir’in Selçuk ilçesi sınırlarında kalan Efes, dünyanın ikinci büyük şehriydi.

Assos, Pergamon, Teos, Fokai gibi nam salmış antik şehirler Ege’nin yüzyıllar boyu yaşanılır bir coğrafya olduğunun kanıtı. Güzel iklim, verimli ve yeşil topraklar, şehir merkezlerine olan yakınlığı derken coğrafyada huzurla yaşam vaadeden çok güzel yerlerimiz var.

Ege’de Yaşanacak Yerler

1. Seferihisar, İzmir

egede yasanacak yerler

Türkiye’de Sakin Şehir Ağı’na (CittaSlow) katılan ilk yerleşim yeri olan Seferihisar, İzmir’in güneybatısında, Ege Denizi kıyısında konumlanıyor. 45 bin nüfusa sahip olan ilçe, tarihte ilk oyuncular birliğinin kurulduğu Teos Antik Kenti, şirin Ege kasabası Sığacık, pazar günleri kurulan yerel üretici pazarı, mavi bayraklı plaj ve koylarıyla İzmir kent merkezine olan yakın konumuyla özellikle hafta sonları popüler.

Temiz havası, organik tarım ürünlerine erişim kolaylığı, masmavi Ege Denizi ve çok sayıda konut ve konaklama tesisi alternatifi ile Seferihisar ve Sığacık bölgesi yaşamak için ideal. İzmir’e 45 km mesafede bulunan Seferihisar’ın kent merkezi ile düzenli olarak belediye otobüsü ve dolmuş bağlantısı var.

Mobil Uygulama

Bayburt’a otobüsle gidecekseniz eğer Bayburt otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

2. Foça, İzmir

foca

Adını Akdeniz foklarından alan Foça, İzmir’in kuzeyinde Ege Denizi’nin sarıp sarmaladığı bir yarımada üzerinde yer alıyor. Antik dönemlerden bu yana Anadolu’nun en zengin yerleşim yerlerinden biri olan Foça, Akdeniz’de koloni kuran devletler arasındaydı.

Yaz aylarında deniz, kum, güneş turizmiyle öne çıkan Foça’da hatırı sayılır oranda yaz-kış yaşayan bir nüfus var. 33 bin nüfusa sahip olan Foça’nın temiz havası, yüksek gelir ve eğitim seviyesine sahip yerel halkı, tarihi dokusu, lezzetli yemekleri, huzurlu atmosferi öne çıkan özelliklerinden.

3. Urla, İzmir

urla

İzmir kent merkezine 40 km mesafedeki Urla, İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinden özel araçla yarım saat gibi bir sürede ulaşılabilen, masmavi denizi, ince kumlu plajları, geleneksel yaşamın izlerini taşıyan üretici köyleri, insanlık tarihi ile yaşıt tarihi bölgeleri ve göz alıcı doğal güzellikleri ile Ege’yi hissedebileceğiniz en güzel duraklardan.

Son dönemde İstanbullu akınının yaşandığı ilçede Rumlardan kalma eski taş evler birer birer restore edilip yaşam alanı ya da özgün kimliğe sahip mekanlara dönüşüyor.

İzmir’in en yüksek eğitim seviyesine sahip, yüksek gelir grubundan kişilerin yaşadığı Urla’da yaşam maliyetleri de her geçen yıl artıyor. 66 bin nüfusa sahip ilçenin geniş yüzölçümü ve çok katlı yapılara izin verilmemesi nedeniyle estetik görünümü de etkileyici.

4. Ildır, İzmir

ildir

İzmir’in Çeşme ilçesinin kuzeydoğusunda yer alan Ildır Köyü, Antik dönemde Erythrai olarak anılıyordu. Ege deniz ticaretinde söz sahibi olan bir liman şehri olan Ildır’da tarihi izleri günümüzde de köy merkezinde görmek mümkün.

Çeşme’ye olan yakın konumuna rağmen ilçeyi ziyaret eden turistlerin genellikle es geçtiği köyde yerel halk tarım, hayvancılık ve balıkçılık ile geçiniyor.

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ ve çok sayıda televizyon dizisine set olan Ildır sokakları güleryüzlü köy halkının sohbeti ile şenleniyor. Köye büyük şehirlerden gelip yerleşen birkaç aile de bulunuyor.

Konut sayısının yeterli olmadığı köyde arsa satın alıp üzerine prefabrik ev yapanlar olduğu gibi köy yakınındaki yazlık sitelerde de yaz-kış yaşayanlar var. Fiyatlar Çeşme ve Alaçatı’ya göre çok uygun.

5. Gümüldür, İzmir

gumuldur

İzmir’de ekonomik tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Gümüldür, Menderes ilçesinin Ege Denizi kıyısında yer alan sahil mahallesi. Ağırlıklı olarak yazlık konut sitelerinin bulunduğu Gümüldür, mis kokulu Satsuma mandalinasıyla ünlü. Mavi ile yeşilin buluştuğu Gümüldür’ün 7 km’lik sahil şeridi yaz aylarında cıvıl cıvıl oluyor.

Konut fiyatları ve yaşam maliyetlerinin İzmir ortalamasının altında olduğu Gümüldür’de farklı bütçelere hitap eden otel ve pansiyonlar ile çok sayıda konut alternatifi de var. Gümüldür, mavi bayraklı plajları, Klaros, Kolophon ve Notion antik kentleri ile doğa, tarih ve zengin kültürü keşfetme imkanı sunuyor.

Bayburt’a otobüsle gidecekseniz eğer Bayburt otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

6. Akyaka, Muğla

akyaka

Gökova Körfezi’nin kıyısında, sırtını yüksek tepelere yaslayan Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı tatil merkezi. Muğla-Fethiye Karayolu’nun Marmaris sapağında yer alan Akyaka, Sakin Şehir Ağı’nın (CittaSlow) parçası. Kendine has mimari yapıları, kampçıların gözdesi orman kampı, mavi bayraklı plajları ve koyları ve yılın her dönemi buz gibi suyuyla Azmak Çayı’yla Akyaka, huzurlu bir atmosfere sahip.

Dalaman Havalimanı ve Muğla kent merkezine olan yakın konumu ile ulaşım sorunu olmayan Akyaka, büyük şehirlerden uzaklaşmak isteyen çok sayıda kişinin yerleştiği bir yer.

Yaşama maliyeti ve konut fiyatlarının Türkiye ortalamasında olduğu belde doğayla baş başa vakit geçirmek isteyen, temiz hava özlemi olan ve denizsiz yapamam diyenler için ideal. Akyaka gezilecek yerler için bu bağlantıya göz atmayı unutmayın.

En ucuz Muğla otobüs bileti fiyatları için Muğla varışlı otobüs firmaları listesine göz atın. En uygun Muğla otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 17 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..

7. Cunda, Balıkesir

cunda

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin yanı başında bulunan ve 22 adadan oluşan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın yerleşime açık tek adası olan Cunda Adası’nın resmi ismi Alibey Adası.

Türkiye’nin Ege Denizi’nde bulunan Gökçeada, Bozcada ve Uzunada’dan sonra dördüncü büyük adası olan Cunda Adası, sahil şeridindeki balık lokantalarıyla ünlü.

Rumlardan kalma tarihi taş yapıları, zeytin ağaçları, yılın her dönemi serin ve mavi olan deniz suyu, hoş butik otelleri ve Arnavut kaldırımlı daracık sokakları Cunda, huzurun hayat bulmuş hali.

5 bin kişilik nüfusa sahip olan Cunda’da yaz aylarında nüfus 20 bine kadar ulaşıyor. Adadaki fiyatlar ise Türkiye ortalamasının üzerinde.

Ayvalık demişken Ayvalık gezilecek yerler ile ilgili detaylar için aşağıdaki bağlantıya göz atabilirsiniz. https://bujuyollarda.com/ayvalik-gezilecek-yerler/

8. Bostanlı, İzmir

İzmir’in Karşıyaka ilçesinin sahil kesiminde bulunan Bostanlı, ağırlıklı olarak emekli ve üst gelir grubundan insanların yaşadığı, şehrin sosyokültürel seviyesi en yüksek bölgelerinden.

Yüksek yaşam kalitesine sahip olan Bostanlı’da sahil boyunca uzanan rekreasyon alanı, açık hava tiyatrosu, konsept kafe, restoran ve butik mağazalarla çarşı ve mahalle kültürü hala ayakta.

İzmir ortalamasına göre kira ve yaşam maliyetlerinin yüksek olduğu Bostanlı, insana huzur veren atmosferi, düzenli sokakları, hareketli kültür sanat yaşamı ve gece hayatıyla İzmir’in en özel bölgelerinden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here