Uçak Bileti

Parma, İtalya’nın kuzeyindeki Emilia Romagna Bölgesi’nde bulunan ve dünya çapında İtalya’nın gurme gıda vadisi olarak bilinen kenti. Ortasından Parma Çayı’nın geçtiği kentin Etrüsk asıllı ismi, antik Roma ordularının kullandığı yuvarlak kalkanlardan geliyor. Avrupa’nın en eski üniversitelerinden biri olan Parma Üniversitesi’ni barındıran Parma, jambonu (Prosciutto di Parma), parmesan peyniri (Parmıgiano-Reggiano), farklı mimarisi ve şehir çevresinin doğal güzelliği ile tanınıyor.

İtalya’dan Bir Gurme Cenneti, Parma

Yüzyıllardır dünyanın sayılı lezzetlerinin üretildiği Parma ve çevresi, Po Nehri’nin suladığı verimli toprakları ve doğal güzellikleriyle ünlü. Peynirin, şarabın, taze makarnaların ve balsamik sirkenin beşiği Parma, İtalya’nın sayılı gıda krallıklarından biri.

Birçok lezzeti tatma imkânı bulacağınız bir gurme cenneti olan bu şirin Kuzey İtalya kentinde, mutlaka görülmesi gereken adresler Piazza Duomo, Ulusal Galeri, Magnani- Rocca Sanat Müzesi, Teatro Farnes olarak sıralanabilir. Şehrin ana meydanı Piazza Duomo günün her saati hareketli. Orta Çağ mimari ve tarihi izlerini taşıyan meydanda katedral ve Bishop’s Palace göz alıcı bir görüntüye sahip.

Pilotta Sarayı’nın içindeki tamamı ahşap tiyatro binası Teatro Farnese’nin dev bir mobilyayı andıran bu yapının detaylarına hayran kalmak garanti. Magnani-Rocca Vakfı’nın sanat müzesi küçük ama güzel bir koleksiyona sahip. Müzenin İngiliz tarzı bakımlı bahçesindeki tavus kuşları ise çok güzel. Beato Angelico, Canaletto, Correggio, Sebastiano del Piombo, Guercino, Leonardo da Vinci gibi önemli sanatçıların eserlerini Parma Ulusal Galerisi‘nde görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

11 ila 13’üncü yüzyıllar arasında inşa edilen Parma Katedrali ise Romanesk mimari stilinin izlerini taşıyor. Her hafta sonu kentin merkezinde kurulan pazarda yerli üreticilerin en taze sebze ve meyveleri ziyaretçilerle buluşuyor. Antica Corte Pallavicina Çiftliği de her hafta en taze ürünleriyle bu pazara katılıyor.

Bu gurme İtalyan kentinde, tadına bakmadan dönmemeniz gereken lezzetler ise, ricotta ve parmesan peynirleri, bolonez soslu taze makarnalar, ıspanaklı ve ricotta peynirli makarna olan Tortelli d’erbetta, mortadella salamı, Parma jambonu, Lambrusco di Sorbara şarabı.

Parma’ya nasıl gidilir

Parma’ya Türkiye’den direkt uçuşlar var. Türk Hava Yolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan, Pegasus Havayolları ile de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın yedi günü, yaklaşık üç saat süren uçuşlarla aktarmasız olarak Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı‘na ulaşabilirsiniz. Parma kent merkezine 100 km mesafede yer alan Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı’ndan araç kiralayarak veya özel transferle bir ila bir buçuk saatlik bir yolculukla Parma’da olabilirsiniz. Toplu taşıma kullanmak isterseniz, havalimanından hareket eden Aerobus ile 20 dakikada, Stazione Centrale’e gidebilir, buradan trene binerek 50 dakikada Parma’ya ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ise bir Parma uçak bileti alıp bu enfes şehri keşfe doğru ilk adımı atmak!

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here