Uçak Bileti

Adriyatik denizi kıyısında yer alan bir liman şehri olan Brindisi, İtalya‘nın Puglia Bölgesi’nde bulunuyor. Yaklaşık 92 binlik nüfusu ile küçük ve şirin bir yerleşim yeri olan şehir, Yunanistan ve Orta Doğu’ya giden gemilerin güzergahı üzerinde konumlanıyor. Antik dönemde Roma ve Doğu dünyası arasında bir köprü görevi gören Brindisi, tarih boyunca Haçlı seferlerinin denize açıldığı liman olarak da biliniyor. Hem tarih boyunca hem de günümüzde bölgenin önemli bir yolcu limanı olan bu şehir, her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. Brindisi, tarihi yapıları ve kültürel dokusuyla da şehre gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Brindisi’de Gezilecek 5 Etkileyici Yer

1. Brindisi Kalesi (Swabian Castle of Brindisi)

Günümüzde Deniz Komutanlığı tarafından kullanılan Brindisi Kalesi (Swabian Castle of Brindisi), 1227 yılında İkinci Frederick tarafından inşa ettirilmiş. Toprak Kale ismiyle de bilinen kale, şehrin en önemli tarihi yapılarından biri. Turistlerin en gözde ziyaret adresleri arasında bulunan bı tarihi yapı, eşsiz manzarasıyla da hayranlık uyandırıyor.

2. İtalya Denizciler Anıtı (Monumento al Marinaio d’Italia)

Mobil Uygulama

Yaklaşık 53 metre yüksekliğindeki İtalya Denizciler Anıtı (Monumento al Marinaio d’Italia) Brindisi Limanı yakınlarında inşa edilmiş. Birinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden 6 bin denizci anısına inşa edilen anıtın yapımı yaklaşık bir yıl kadar sürdü. 1933 yılından bu yana şehrin merkezini süsleyen bu tarihi anıt, günümüzde şehrin sembol yapılarından biri.

3. Francesco Ribezzo Arkeoloji Müzesi (Museo Archeologico Provinciale Francesco Ribezzo)

Francesco Ribezzo Arkeoloji Müzesi, Katedral Meydanı’nda yer alıyor. İçerisindeki geniş odalar ve sergi alanlarında sayısız eserin sergilendiği müze, şehrin en popüler müzelerinden biri olarak nitelendiriliyor.

4. San Giovanni Al Sepolcro

Kutsal Kabir Kilisesi ve Kutsal Mezar Tapınağı olarak da bilinen San Giovanni Al Sepolcro, Romanesk tarzı Avrupa kiliselerinin en etkileyici örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Günümüzde hala ibadete açık olan bu yapı, rehberli ve rehbersiz turlar eşliğinde gezilebiliyor.

5. Roma Sütunları (Colonne Romane)

On dördüncü yüzyılda şehrin sembolü olarak inşa edilen Roma sütunları (Colonne Romane), liman yakınlarında yer alıyor. İlk yapıldığında iki tane olan sütunlardan biri 1528 yılında çökmüş. Kalan orijinal sütun da 2000’li yılların başında müzeye kaldırılmış ve yerine bir kopyası yerleştirilmiş.

Tarihi yapıları ve sıcakkanlı insanları ile konuklarını kucaklayan bu şehir, İtalya’nın en çok ziyaret edilen yerleşim yerlerinden biri. Siz de Brindisi uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu göz alıcı şehrin sokaklarında unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here