Uçak Bileti

Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul, yaz tatili denildiğinde birçok kişi için alternatifsiz bir destinasyon. Hareketli şehir hayatı, koşturmaca, trafik derken yaz ayları geldiğinde İstanbul’da yaşayan birçok kişi Ege ve Akdeniz sahillerine gidip keyifli bir tatil yapmak istiyor. Gidemeyenler, sınırlı vakitte İstanbul’da yazın tadını çıkarmak isteyenlerin imdadına İstanbul’un en temiz plajları yetişiyor.

İstanbul’da deniz suyunun temizliğinden şüphe edenler için Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün Deniz Suyu Takip Sistemi yol gösterici. İstanbul’da hangi sahilde denize girmeli, hangi plajın suyu daha temiz sorularının tamamına yanıt veren bu sistem, plaj olanaklarını görmek için de bire bir. İstanbul’da gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz, deniz suyunun mükemmel kalitede olduğu plajları sizler için bir araya getirdim.

İstanbul’un En Temiz Plajları

İstanbulun En Temiz Plajları

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan bir şehir. Şehrin sakinlerine ve ziyaretçilere nefes alabilecekleri ve dinlenebilecekleri temiz plajlar sunmak amacıyla birçok çalışma yapılıyor. İstanbul’un en temiz plajları, hem yerli halkın hem de turistlerin yoğun ilgisini çeken noktalar.

İstanbul’da temiz plajlara olan ilgi, şehrin sakinleri ve turistler arasında her geçen gün artıyor. Şehir yönetimleri düzenli olarak plajlara bakım yapıyor ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede, İstanbul’da temiz ve keyifli bir plaj deneyimi yaşamak mümkün oluyor. Hadi bu güzel plajlara göz atalım.

Mobil Uygulama

1. Poyraz Köy Plajı

İstanbulun En Temiz Plajları Poyraz Köy Plajı

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e çıkış noktasında, Beykoz ilçesinde bulunan Poyraz Plajı, boğazın tüm hareketliliğinden uzak sakin ve durgun bir suya sahip. İstanbul şehir merkezine olan yakın konumuyla özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan plajda duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong, şemsiye ve cankurtaran hizmeti mevcut. Ayrıca plaj çevresindeki kafe ve restoranlar yeme-içme molası için ideal. Sağlık Bakanlığı verilerine göre plajın suyu mükemmel derecede temiz.

Poyraz Köy Plajı konumu burada.

2. Riva Su Ürünleri Plajı

Riva Su Ürünleri Plajı İstanbulun En Temiz Plajları

İstanbul Riva’da bulunan Riva Su Ürünleri Plajı, İstanbul’un en popüler sahillerinden. İstanbul içi ve çevre şehirlerden de çok sayıda ziyaretçinin tercih ettiği plajda duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong, şemsiye ve cankurtaran bulunuyor. Beykoz Belediyesi şirketi tarafından işletilen cafe ve restoran uygun fiyatla hizmet veriyor. Plajının ince kum oluşu çocuklu aileler için tercih sebebi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre plajın suyu mükemmel derecede temiz.

Riva Su Ürünleri Plajı konumu burada.

3. Şile Uzunkum Plajı

Şile Uzunkum Plajı

Şile’deki diğer plajlara göre daha sakin ve huzurlu bir tatil imkanı sunan Uzunkum Plajı, yaklaşık 1 km’lik kumsalıyla, bölgenin en temiz plajlarından. Giriş için ücret alınan plaja Şile merkezdeki Ağlayankaya Caddesi takip edilerek ulaşılıyor. Uzunkum Plajı’nda duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong, şemsiye ve cankurtaran hizmeti veriliyor. Plajı işleten firma zengin yiyecek ve içecek menüsü sunuyor. Plajın temiz ince kumu çocuklar ve kum plajdan hoşlananlar için avantaj. Sağlık Bakanlığı sistemine göre deniz suyu mükemmel temizlik derecesinde.

Şile Uzunkum Plajı konumu burada.

4. Çatalca Karacaköy Evcik Plajı

Çatalca Karacaköy Evcik Plajı

İstanbul’un en güzel plajlarına ev sahipliği yapan bölgesi Çatalca’ya 35 km uzaklıktaki Karacaköy’de yer alan Evcik Plajı, tarih ile iç içe bir bölgede. Hem deniz-kum-güneş hem de tarihle yoğrulmuş bir gezi yapmak için fırsat yaratan Evcik Plajı’nın çevresinde Anastasios Surları ve Evcik Kilisesi’ni planınıza dahil edin. Yemyeşil ormanın ziyaretçilerini karşıladığı Evcik Plajı’nda duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong, şemsiye ve cankurtaran var. Uzun kum plaj keyifli bir deniz deneyimi yaşatıyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre deni suyu mükemmel derece temiz.

Evcik Plajı konumu burada.

5. Sedef Adası Halk Plajı

Sedef Adası Halk Plajı

Prens Adaları’nın en sakin ve huzurlularından biri olan Sedef Adası, temiz denizi ile de tatilcilerin göz bebeği. Sıcak havalarda dahi bol rüzgar alan adada kavurucu sıcaktan olumsuz etkilenmeden deniz keyfi yapılabiliyor. Sedef Adası Halk Plajı, ücretli bir işletme tarafından hizmette. 800 adet şezlongun bulunduğu plaja hafta içi 20 TL, hafta sonları ise 30 TL giriş ücreti vererek şezlong dahil olarak yararlanılabiliyor. Plajda su kaydırağı, müzik yayını, duş, şezlong, soyunma kabini, can kurtaran gibi olanaklar da var.

Sedef Adası Halk Plajı konumu burada.

En temiz İstanbul plajları İstanbul’da nerede denize gireceğim diye düşünenler için en iyi alternatifler arasında. Bu plajlarda yüzmek ve İstanbul’un eşsiz tarihi yerlerini görmek için İstanbul uçak bileti seçeneklerini inceleyin.

Muğla’nın En Temiz Plajları: Turkuazın 5 Tonu

İzmir’in En Temiz Plajları: Pırıl Pırıl 5 Plaj

Antalya’nın En Temiz Plajları: Göz Alıcı 5 Mavi Plaj

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here