Uçak Bileti

Ronda, İspanya’nın en eski kasabalarından biri. İspanya’nın Malaga bölgesinde yer alıyor. 200 metre yüksekliğinde sarp kayalıkların arasındaki Tajo Boğazı’nın üstüne kurulu. Kireçtaşından oluşan kanyon, kasabayı ikiye bölüyor. Endülüs gezginlerine yolculuklarından mutlu ayrılacakları bir manzara sunuyor. Üstelik Ronda boğa güreşleri ve haydutlarıyla çok ünlü bir yer. Boğa güreşlerinin yapıldığı 200 yıllık Plaza de Toros, bir çok filme ve romana konu oldu.

Sanatçılara ilham kaynağı olan Ronda bir çok ünlüyü misafir etti. Ernest Hemingway, Çanlar Kimin İçin Çalıyor adlı romanının sahnelerini Ronda’da yazdı. Amerikalı oyuncu, yönetmen, yazar ve yapımcı Orson Welles’in külleri Rondalı boğa güreşçisi arkadaşı Antonio Ordoñez’in malikânesinin bahçesine gömülü.

Ronda’da Görmeniz Gereken 6 Yer

Kent, Malaga’dan yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta ve nüfusu 36 bin 315. Ronda, derin kanyonları ve huzurlu bir atmosferi ile İspanya’nın en iyi turistik yerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Şehir, deniz seviyesinden 760 metre yükseklikte dağlık bir bölgede bulunuyor. Guadalevin Nehri de dağları bölen şehrin tam arasında akarak müthiş güzel bir görüntüye sahip.

Mobil Uygulama

Malaga uçak bileti seçeneklerine göz atın!

1. Plaza de Toros de Ronda

Plaza de Toros de Ronda, İspanya’nın en eski boğa güreşi arenalarından biri ve yaklaşık 20 m2’lik bir çapa sahip. 68 kemer ve iki katlı tribünleriyle oldukça başarılı bir mimariye sahip. Buna ek olarak burada bir müze de var ve giriş ücreti yaklaşık 5 €.

2. Puente Nuevo

Puente Nuevo, 120 metre yüksekliğiyle İspanya’nın en büyük köprülerinden biri. Köprü 1751 yılında inşa edildi ve bir çok farklı amaç için kullanılan bir kubbe altında hem cezaevi hem de müze odası bulunuyor.

3. Puente Viejo

Puente Viejo’nun anlamı “eski köprü” ve 120 metre boyunda. 1616 yılında inşa edilen köprü sadece yaya trafiğine açık. Ronda’nın en ihtişamlı yapılarından biri.

4. Calle la Bola

Calle la Bola, şehrin ana caddesi. Bu cadde üzerinde bir çok kafe, dükkan, bar ve restoran bulabilirsiniz. Günün her saatinde hareketin eksik olmadığı cadde akşam saatlerinde çok daha keyifli.

5. La Alameda

La Alameda parkı, boğa güreşi arenasının çok yakınında yer alıyor ve gölge yapan ağaçları ile yürümek için ideal ortamıyla şehrin en huzurlu yerlerinden. Yorgunluğunuzu atmak için uğrayabilirsiniz.

6. La Ciudad

La Ciudad, Ronda’nın en eski bölgesi. Bir müze, Santa Maria Kilisesi ve Mağribi döneminde inşa edilmiş bir camiye sahip.

Fırsatınız olursa İspanya Endülüs bölgesinin küçük kasabalarından bazılarını da gezip görmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Úbeda, Baeza ve Osuna, Mağribi Carmona ve Ronda çevresindeki tepe kasabaları gibi Rönesans kasabalarına, yerel otobüslerle kolayca ulaşılabiliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here