Uçak Bileti

Tatilin her gününde farklı bir şeyler giymeye ihtiyacınız var mı? Peki, birkaç günlük tatil için yanınıza almak istediğiniz onca kitabın hepsini okuyabilecek misiniz? Çok da gerekmeyen eşyaları bir kenara ayırdığınızda aslında kendinize ne kadar çok şeyi gereksiz yere yük ettiğinizi göreceksiniz.

Bavulunuzda taşıdığınız fazladan her şey tatil konforunuzu ve kalitesini düşürüyor. Seyahat planı yaparken bavulunuzun içerisine koyacağınız eşyaları doğru planlarsanız, gereksiz yükten de kurtulmuş olursunuz.

Bavulunuzda Olmaması Gereken 10 Şey

1. Banyo ürünleri

Duş esnasında gerçekten kaç ürüne gerçekten ihtiyaç duyuyorsunuz? Şampuan, saç kremi, yüz sabunu, duş jeli, köpük, pudra, peeling, banyo sütü ve daha pek çok şey mi? Evde bile kullanmaya fırsat bulamadığınız şeyleri tatilde kullanırım düşüncesiyle valizinize doldurmayın. Örneğin, Yunan adalarının cennet plajlarında yapacağınız birkaç günlük tatil için sadece şampuan ve güneş kremi almanız yeterli.

Mobil Uygulama

2. Kitap

Muazzam bir doğanın ortasında yapacağınız sakin ve huzurlu tatilde, kaç kitap okuyabilirsiniz? Valize koyacağınız kitaplara karar verirken, üç ciltlik devam kitapları bir yana cep kitaplarının bile bavulda büyük ölçüde ağırlık yapacağını hesaplamalısınız. Gerçekten okuyacaksanız, tatilinizin uzunluğuna uygun bir iki kitap seçmeli veya teknolojiden faydalanarak e-kitap götürebilirsiniz.

3. Alışveriş çılgınlığı

Valize koyacağınız tüm kıyafetleri yerleştirmeden önce mutlaka deneyin. Tatil öncesi ihtiyaç dışı yaptığınız alışverişlerde gereksiz veya uyumsuz parçalar almış olabilirsiniz. Gideceğiniz destinasyona veya mevsime uygun en sevdiğiniz kıyafetlerinizi yanınıza almanız en doğru karar olacak. Sonuçta gittiğiniz yerde insanlar üzerinizdekileri ilk kez görmüş olacak.

4. Saç bakımı

Yıl boyunca ofisinize giderken, uykunuzdan fedakârlık ederek yeterince saç maşası ve saç düzleştirici kullandınız veya kuaförün yolunu tuttunuz. Bırakın da birkaç günlük tatilde saçlarınız da dinlensin. Hem kendinize, hem de saçlarınıza birkaç günlük izin verin. Göreceksiniz bu doğal halinizi daha çok sevmekle kalmayacak, dönüşte saati otuz dakika erkene kurmak yerine uyumayı tercih edeceksiniz.

5. Riskten kaçınmak

Her ne kadar kalacağınız otelde kilitli kasa veya 24 saat güvenlik bulunsa da, değerli eşyalarınızı kaybetme riskinizin hep olduğunu aklınızda tutun. Kısacası İsveç gibi dünyanın en güvenli ülkelerinden birinde olsanız bile, binlerce liralık pırlanta yüzüğünüzü tuvalette unutmayacağınızın garantisi yok. Dolayısıyla valiz hazırlarken mücevherlerinizi yanınıza almaktan kaçının. Daha az değerli fakat üzerinizde bulunmasından keyif aldığınız eşyaları tercih edin. Kıymetli eşyaların, havalimanlarında da güvenlik kontrolünü zorlaştırdığını unutmayın.

6. Havlu

Günümüzde hemen hemen tüm otellerde havlu mevcut. Zorunluluk halinde ise, emici ve hızlı kuruyan mikrofiber seyahat havlularını yanınıza alabilirsiniz. Elbette plaj havluları istisna. Yunan adalarında gündüz denize girip gece duş sonrası kumlu havlularla kurulanmak size göre değilse, otelin beyaz havlularıyla plaja inmek büyük bir hata olabilir!

7. Kent rehberleri

Artık ansiklopedi gibi kalın ve bir kilo ağırlığındaki kitapçıkları unutun ve teknolojiye odaklanın. Cebinizdeki akıllı telefon ne güne duruyor? Çevrimdışı görüntüleyebileceğiniz aplikasyonlarının bile bulunduğu yıllardayız! Örneğin İtalya’nın başkenti Roma’ya mı gideceksiniz? Hemen telefonunuza Roma rehberi yükleyin. Hem hafif, hem sorunsuz hem de her an elinizin altında.

8. Gece kıyafetleri

Yedi yıldızlı bir otelin terasında, mehtaba karşı bir baloya davetli değilseniz, ütü isteyen, çok yer kaplayan şıkır şıkır bir gece elbisesine ihtiyacınız yok. Bunun yerine rahat ve ütü gerektirmeyen, katlanabilir bir kıyafet tercih etmek, hem kullanım açısından birkaç yerde giyebileceğiniz hem de valizde yer kaplamayan iyi bir tercih olabilir. Bavulun yarısını kaplayan topuklu ayakkabılar yerine babet tercih edin, hele ki şehir turuna gidiyorsanız!

9. Atıştırmalıklar

Bavula koyulacak ufak atıştırmalıkların hem karnınızı doyurmanıza hem de bütçenizi kontrol etmenize yardımcı olacağı konusunda hemfikiriz ancak seyahate çıktığınızı aklınızda bulundurun. Örneğin Paris’ten macaron yemeden dönecek değilsiniz ya! Eğer bütçenizi zorlayacaksa, sokak tezgâhlarını deneyimlemenin de ayrı bir keyif ve keşif olduğunu unutmayın.

10. Gereksiz pabuçlar

Ayakkabının kadınların hayatında ayrı bir yeri olduğu doğru, hatta günlük hayatınızda her kıyafete göre pabuç giyiyor da olabilirsiniz. Ancak bavulda en çok yer kaplayan seyahatiniz boyunca sırtınızda bir yük olarak sizinle gelecek olan da yine o pabuçlar! Maldivler’de yapacağınız bir tatil için parmak arası terlikten ve şık bir çift ayakkabıdan fazlasına hiç gerek yok.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here