Uçak Bileti

Renkli yaşamları ve sıcakkanlı insanları ile adından söz ettiren Trakya, birbirinden lezzetli yemekleriyle de dikkat çekiyor. Bölgede yaşayan göçmen nüfusun da etkisi ile oldukça zengin bir yemek kültürüne sahip olan Trakya mutfağı, hamur işinden, et yemeklerine kadar bin bin çeşit lezzeti barındırıyor. İşte o eşsiz yemeklerden bazıları.

Trakya Mutfağında Denemeniz Gereken 4 Eşsiz Lezzet

1. Tekirdağ Köftesi

Yolu Tekirdağ’a düşenlerin tatmadan geçmediği etkileyici bir lezzet olan Tekirdağ Köftesi, tadıyla olduğu kadar kokusuyla da akıllarda yer etmeyi başarıyor. Tekirdağ Köftesi’ni diğer köftelerden ayıran en önemli sebep ise hazırlanırken içerisine koyulan dana eti kaburgası ve irmik. Soğuk ayran ve bol soğanla servis edilen bu köfteyi denemeden Tekirdağ’dan ayrılmayın.

2. Tavuklu Sini Mantısı

Mobil Uygulama

Bir kaşığa 40 tane sığan minicik Kayseri mantılarını bir kenara bırakın. Trakyalılar mantıya bambaşka bir boyut kazandırarak içerisine tavuk ve bulgur karşımından hazırladıkları harcı eklemiş. Etli mantı yemeye alışanların damak zevklerini zorlayacak olan Tavuklu Sini Mantısı, muhteşem tadı ile kendine hayran bırakıyor.

3. Edirne Tava Ciğeri

Et yemekleri arasında en popüler çeşitlerden biri olan ciğer, Edirne’de bambaşka bir lezzete bürünüyor. Doğal yemlerle beslenen danalardan elde edilen ve büyük bir özenle pişirilen Edirne Tava Ciğeri, unutulmaz lezzetiyle Türkiye’nin dört bir yanında tanınıyor. Döner eti gibi incecik hale getirilerek servis edilen bu yemeğin yanında biber ya da soğan da tüketilebilir.

4. Manca

Trakyalıların eğlenceyi seven insanlar olduğunu bilmeyen yok. Eğlencenin yanında ev yapımı şarap ve rakıları yudumlamak ise adettendir. Bu keyif dolu masaları süsleyen en ünlü meze ise Manca. İçerisinde közlenmiş patlıcan, biber ve domates bulunan bu harika meze, çoğu yörede Köpoğlu Mancası adıyla biliniyor.

Siz de şahane Trakya yemeklerinin tadına bakmak istiyorsanız uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu sıcacık sofralara konuk olabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here