Uçak Bileti

Gezginler arasında oldukça popüler bir Orta Doğu şehri olan İsfahan, İran sınırları içerisinde yer alıyor. İpekyolu’nun önemli güzergahları arasında yer alan şehir, 11. yüzyılda Selçuklu İmparatorluğu’nun büyük başkentliğini de üstlenmiş. Köklü tarihi, zengin kültürel dokusu ve muhteşem mimarisi ile hayranlık uyandıran İsfahan, süsleme sanatları, bahçeleri ve göz alıcı çarşıları ile anılıyor. Yaklaşık 4 milyonluk nüfusu ile ülkenin en büyük üçüncü şehri olan İsfahan’ın halı ve dokumacılık gibi el sanatları da neredeyse tüm dünyada tanınıyor. Geleneksel İran mimarisine ait güzel örneklerin görülebileceği şehirde ziyaret edilmesi gereken pek çok yer bulunuyor. İşte onlardan bazıları.

İsfahan’da Görülmesi Gereken 5 Etkileyici Yer

1. Nakş-ı Cihan Meydanı

Isfahan-MeydanUNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan ve dünyanın en büyük meydanlarından biri olarak nitelendirilen Nakş-ı Cihan Meydanı, İsfahan’a gelenlerin en gözde ziyaret noktalarından. 17. yüzyıla uzanan köklü tarihi ile öne çıkan bu yer, İslam mimarisinin en etkileyici örnekleri arasında gösteriliyor.

2. İmam Camii

Isfahan GezisiNakş-ı Cihan Meydanı’nda yer alan ve 1598 yılında I. Şah Abbas iktidarının 24. yıl dönümü nedeni ile inşa edilen İmam Camii, mozaik çini süslemeleri ve hat yazıları ile görenleri büyülüyor. Caminin bir diğer özelliği ise içerisindeki akustik. Cami içerisinde 49 farklı akustik oluşuyor ancak bunların yalnızca 12’si insanlar tarafından duyulabiliyor.

3. Siosepol Köprüsü

Isfahan GezisiŞehrin ortasından geçen Zayende Nehri üzerinde kurulan köprülerden biri olan Siosepol Köprüsü, 1602 yılında inşa edilmiş. Köprüyü ayakta tutan 33 sütun yüzünden Farsça 33 anlamına gelen Siosepol ismini alan köprü, 300 metre uzunluğa, 14 metre de genişliğe sahip.

Mobil Uygulama

4. Ali Gapu Sarayı

Ali Qapu1597 yılında inşa edilen ve ‘Kraliyet Sarayı’ olarak da anılan Ali Gapu Sarayı, Şah Abbas tarafından yaptırılmış. 18 farklı sütun üzerinde yükselen terasının hoş manzarasının yanı sıra tavan ve duvarlarında bulunan etkileyici süslemeleriyle de beğeni toplayan Ali Gapu Sarayı’nın altıncı katında ise akustiği ile dikkat çeken bir müzik odası yer alıyor.

5. Hacu Köprüsü

Hacu EsfahanII. Şah Abbas tarafından yaptırılan ve Şah Köprüsü olarak da bilinen Hacu Köprüsü, 133 metre uzunluğa, 12 metre de genişliğe sahip. Atlı ve deve kervanları için inşa edilen köprü, Safeviler döneminde dünyanın en güzel köprülerinden biri olarak anılıyormuş.

İsfahan’a Nasıl Gidilir

Tahran’ın güneyinde Zayende Nehri kıyısında yer alan bu göz alıcı şehirde Şehit Beheşti Uluslararası Havalimanı hizmet veriyor. Türkiye’den de, İstanbul üzerinden hareket eden direkt ve aktarmalı uçuşlar ile İsfahan’a seyahat etmek mümkün.

Şehrin büyüsüne ve dillere destan tarihine yakından göz atmak için İsfahan uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here