Uçak Bileti

Dünyanın farklı ülkelerinde, nefis manzaralara sahip birbirinden güzel köyler var. Pitoresk görüntüsüyle büyüleyen şirin köyler, her yıl binlerce insanın akınına uğruyor.

Sıcak ve romantik atmosferleri, tertemiz havası, etkileyici manzaraları ve enfes doğalarıyla yeryüzünün en huzurlu köşeleri olan bu köyler, yaşama arzunuzu, enerjinizi artıracağı kesin. İşte dünyanın en güzel köyleri nerede ve göz kamaştıran güzellikleri.

İlk Bakışta Aşık Olacağınız 10 Şirin Köy

1. Reine, Norveç

Reine, Norveç

Reine, görsel basında sürekli karşımıza çıkan, güzelliğiyle insanı şaşırtan bir köy. Ülkenin en popüler yerleşim yerleri arasında bulunan Reine, mavi ve yeşilin muhteşem uyumunu gözler önüne seren eski ve küçük bir balıkçı köyü. Sakin yaşamı, temiz havası ve fotoğraf meraklılarını cezbeden rengarenk evleriyle, Norveç’in en güzel köyü olarak anılan Reine, Sakrisoya ve Hamnoya’nın güneyinde konumlanıyor.

2. Burano, İtalya

Burano, İtalya

Burano, bölgede yaşayan kadınların el emeği olan dantelleri ve yan yana sıralanmış rengarenk evleriyle ünlü. Venedik seyahatlerinin ise en gözdesi noktalarından.

Mobil Uygulama

Söylenenlere göre çok içki tüketen Burano erkekleri, evlerinin kapısını karıştırmaması için her ev farklı ve dikkat çeken bir renge boyanmış. Günümüzde turistleri kendine hayran bırakan bu evleri gördükten sonra dantel okulunu gezip, kanal çevresinde keyifli bir tur atabilirsiniz. Fotoğraf makinasıyla kıskandıran kareler çekeceğinizi söyleyelim.

ⓘ En ucuz İtalya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

3. Oia Köyü, Yunanistan

Oia Köyü, Yunanistan

Bembeyaz evleriyle bilinen Santorini Adası’ndaki ünlü Oia köyü, dünyada günbatımı manzarasının en iyi izlendiği yerlerden biri. Güneşin kızıldan sarıya doğru oluşturduğu renk yelpazesi gerçekten muhteşem. Oia’da zevkle süslenmiş kar beyazı sokakları bir labirenti andırıyor. Derin uçurumlar, dik merdivenler sonsuz manzaralara açılıyor.

Kayalık bir bölge üzerine kurulu bu şirin köye ulaşım için bol bol yokuş tırmanıp, merdiven çıkmanız gerekiyor. Dileyenler, bu yolculuğu eşek sırtında da yapabiliyor. Çok romantik bir köy olan Oia evlilik tekliflerinin ve balayı günlerinin de en popüler rotaları arasında. Fotoğraf çekmeyi sevenlerin sokaklarını doldurduğu Oia’nın yaz sezonunda oldukça kalabalık olduğunu da unutmayın.

4. Bibury, İngiltere

Bibury, İngiltere

Bibury, Orta Çağ havasının hakim olduğu etkileyici atmosferi ve mimarisiyle bir açık hava müzesini andırıyor. İngiltere’nin güneybatısındaki Cotswold bölgesinde yer alıyor. Thames Nehri’nin kolu olan Coln Nehri’nin iki kıyısına kurulmuş. 1834 yılında William Morris tarafından İngiltere’nin en güzel köyü ilan edilmiş.

Köyün içinden akan dere ise içme suyu gibi tertemiz. Bibury, Orta Çağ döneminin izlerini taşıyan nefis yapılarının yanı sıra göz alıcı bir güzelliğe sahip doğasıyla da hayranlık uyandırıyor. Ulaşımı zor olsa da kesinlikle görülmeye değer.

5. Tenby, Galler

Tenby, Galler

İrlanda Denizi ve Atlantik Okyanusu arasındaki doğal bir liman olan Tenby, Galler’in güney kesiminde konumlanıyor. Kuruluşu, Milattan Önce 900’lü yıllara dek uzanan bu tarihi yerleşim yeri, Arnavut kaldırımları sokakları çevreleyen rengarenk evleri ve kültürel dokusuyla büyülüyor.

Yeşillikler içinde, sivri çatılı taş evleri köyün en karakteristik özelliği. Bahçelerinin peyzajı bir sanatçının elinden çıkmış gibi özenli. Galler’in bu güzeller güzeli köyü gerçekten masallardan fırlamış gibi duruyor.

6. Garmisch-Partenkirchen, Almanya

Garmisch-Partenkirchen, Almanya

Garmisch ve Partenkirchen şehir merkezlerinin birleşmesiyle oluşan Garmisch-Partenkirchenri, Bavyera eyaletinin Yukarı Bavyera bölgesinde yer alıyor. Almanya’ya gittiğinizde Garmisch-Partenkirchen’in hem profesyonel hem de amatör sporculara uygun olan kayak pistlerinde kış sporlarının tadını çıkarabilirsiniz. Eğer kayak yapmayı seviyorsanız, Garmisch-Partenkirchen’i mutlaka görmelisiniz.

7. Colmar, Fransa

Colmar, Fransa

Colmar son yıllarda sosyal medyada en çok karşılaştığımız köylerden biri. Üzerinde keyifli gezintilerin yapıldığı kanalları nedeniyle ‘Küçük Venedik’ olarak da anılan Colmar, Alman ve Fransız kültürünün harmanlandığı sevimli bir sınır köyü. Fransa-Almanya sınırının yer aldığı Alsace bölgesinde bulunan Colmar, romantik tatil planları yapanlar için de oldukça ideal.

8. Marsaxlokk, Malta

Marsaxlokk, Malta

Akdeniz’in sıcak havasını ve hoş atmosferini hissedebileceğiniz en harika adalardan biri olan Malta, gölleri, nehirleri ve gelişmiş balıkçılık yaşamıyla öne çıkan Marsaxlokk köyüne de ev sahipliği yapıyor. Eğer yolunuz Malta’ya düşerse bu Malta köyüne uğrayıp, yerel pazarını gezebilir ve nefis yerel lezzetlerini tadabilirsiniz.

9. Shirakawa-go, Japonya

Shirakawa-go, Japonya

Shirakawa-go köyü, Japonya’nın Toyama bölgesinde yer alan,sıradışı bir köy. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan geleneksel bir Japon köyü olan Shirakawa-go, Gassho Style ile inşa edilmiş evleri ve bölgede sık yaşanan çığ düşmelerine karşı, evleri korumak için özel olarak dizayn edilen çatılarıyla ünlü. Evlerin yapımında kullanılan her şey organik.

Kış aylarında metrelerce yağan kar evleri olumsuz etkilemiyor. Siz de görkemli dağlar arasında konumlanan bu köyü görüp, mistik ruhunu yakından hissedebilirsiniz. Köyde yaşayanlar insanlar tarımdan, ipek böceğinden ve turizmden gelirlerini sağlıyorlar.

ⓘ En ucuz Japonya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi ile Japonya için en uygun fiyatları görün.

10. Pucón, Şili

pucon

Pucon, Şili’nin en dikkat çeken köyleri arasında. Aktif bir yanardağ olan Villarrica Yanardağı çevresinde düzenlenen trekking turları, rafting ve binicilik gibi aktiviteleriyle macera düşkünü gezginleri cezbeden Pucón, en popüler ziyaret adreslerinden. Doğal kaplıcaların da yer aldığı bu yerde, tüm yılın yorgunluğunu atıp, muhteşem doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here