Uçak Bileti

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, 12. yüzyılda küçük bir balıkçı kasabasıyken, günümüzde dünyanın dört bir yanından insanın ziyaret ettiği önemli bir tatil destinasyonuna dönüştü. İsmini Amstel Nehri ve üzerinde kurulu olan barajlardan (dam) alan şehir, yüzyıllar boyunca Avrupa’nın en işlek limanlarından biriydi.

Artan ticaret hacmi ile birlikte dünyanın farklı yerlerinden insanların ilgisini çeken şehirde, Portekiz’den göç eden Yahudiler, elmas kesim ustaları ve sömürgelerle olan bağlantılar nedeniyle farklı kesimler bir arada yaşamış. Sanayi Devrimi’nin ardından gelen zenginleşmeyle, kültür sanat ve modern müzecilik etkileri ile beraber şehir çekim merkezine dönüşmüş.

Dünyanın savaş ortamında olduğu tüm zamanlarda savaştan uzak kalmayı tercih eden şehir halkı, 1. ve 2. dünya savaşları ile Yahudilere uygulanan baskılara sessiz kalmayıp tepki göstermiş. Bu özellikleri ile tüm farklılıkların özgürce yaşayabildiği bir yere dönüşen Amsterdam günümüzde hoşgörü kelimesiyle yan yana anılıyor.

Amsterdam Yemekleri

Amsterdam-Ne-Yenir

Sömürgeci ve çok uluslu görünümün etkilerine Amsterdam yemeklerinde de rastlamak mümkün. Uluslararası birçok restoran, küçük ve şık mekanda farklı lezzetleri deneyimlemek oldukça kolay.

Mobil Uygulama

Dünya mutfakları arasında öne çıkan Endonezya mutfağı rijsttafel adı verilen pilavıyla tanınıyor. Amsterdam’ın kendine has patates kızartması, kalın doğranan çıtır patateslerin sosla servis edildiği bir şölene dönüşüyor. Cadde üzerinde birçok patates büfesi bulunuyor.

Soğuk sandviç sevenlerin hayır diyemeyeceği ‘Broodjes’, Hollanda’nın en tanınan sandviçi. Hollanda peyniri, kıvırcık, domates, yumurta gibi malzemelerle servis edilen sandviçler market zincirlerinde de bulunabiliyor.

Peynirin başkenti olarak anılan şehirde yüzlerce çeşidi tanımak, deneyimlemek ve satın almak için dükkan ve marketlere uğrayabilirsiniz.

Vejetaryenler için falafel, Fransız stili pannekoeken – krep, bitterball adı verilen köfte, sosis parçalı bezelye çorbası erwtensoep, yağda kızartılan bir tatlı olan oliebol ya da taze deniz ürünü çeşitleri de seçenekler arasında.

Farklı tatlara açık bir bünyeniz yoksa dünyanın her yerinde görebileceğiniz fast food restoranları Amsterdam’da çokça bulunuyor. Bu restoranlardan da hoşlanmıyorsanız İtalyan ve Türk restoranları damak tadınıza uygun yemekler sunuyor. Domates çorbasından, pizzaya, sarımsaklı ekmekten makarnaya günü kurtaracak öneriler için bu restoranlara uğrayabilirsiniz.

Hosgoru-Sehri-Amsterdam

Amsterdam’a nasıl gidilir sorusunu merak ediyorsanız eğer; hoşgörü kültürü yemeklerine de yansıyan Amsterdam seyahati bir uçak bileti uzaklığında. Haftanın 7 günü İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt seferlerle ulaşabileceğiniz Amsterdam’a uçak bileti alarak seyahatin ilk adımını atabilirsiniz.

Otobüs Bileti