Uçak Bileti

Yüksek tepeler, masmavi bir deniz ve yemyeşil ormanın tam ortasında kurulu olan Batum, Gürcistan‘ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti. Sovyet Rusya Dönemi’ni yansıtan mimari yapılar, manolya ağaçlarının sıralandığı geniş bulvarlar, birbirinden özgün parklar ile Batum için bir heykeller şehri denebilir. Tiyatro Meydanı’nda yer alan deniz tanrısı Poesidon Heykeli ise şehrin en görkemli heykellerinden birisi. Altın rengin olan ve Neptün olarak da anılan heykel, etkileyici bir çeşmenin üzerine kurulmuş. Yine meydanda yer alan 625 sandalyeli, 125 yıllık geçmişe sahip opera binasını da görmeden geçmeyin.

Batum NasilPoseidon (Ποσειδῶν), Yunan mitolojisinde denizler, depremler ve atlar tanrısı. Kronus ile Rheia’nın oğlu. Zeus ve Hades’in kardeşi. Roma mitolojisi`nde Neptün (Neptunus) olarak bilinir. En önemli silahı üç dişli bir yabadır ve bu yabayı yere vurduğunda depremler meydana gelir.

Poseidon hırs ve gücü temsil eder. Poseidon’un hırsı Atlantis’in yok olmasına sebep olmuştur. Bunun nedeni ise dünyanın en mükemmel şehrini inşa etme arzusudur. Karanlığın ve İşkencenin tanrısı olan Gorgos’la ölümüne savaş içindedir. Karanlığın ve işkencenin tanrısı olan Gorgos, Zeus’u kıskanmaktadır.

Poseidon Heykeli, Batum
Poseidon Heykeli, Batum

Bu yüzden Olimpos’ta kargaşa ve kaos yarattığından güçleri bir taşa hapsedilerek ve 1 şart koyularak serbest bırakılmıştır. Bu şart ise ne zaman birini öldürmek üzere olsa ona bir dilek hakkı vermektir. Fakat o bu dilekleri çok iyi inceleyerek onu dileyenin alehine bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Poseidon Dorlar’ın göçlerinden önce Peloponnesos ile Boiotia’da saygı görürdü. Üç dişli yabası ile denizleri allak bullak eder, karaları sarsar, depremler yollardı. Bunun için Poseidon’a Enosikhthon ile Gaeiokhos (yerin altında yürüyen) de denir. Ayrıca atların da tanrısıydı; En eski efsanelerde sık sık at şeklinde tasvir edilir. Pegasus, Poseidon ile zorla sahip olduğu Medusa’nın çocuğudur. Poseidon Şerefine tertiplenen araba yarışları içinde, Korinthos’ta yapılan İsthmia yarışarı en meşhurlarıdır. Atina’da ki Erekhteion’da, Poseidon’la Athena arasında ki yarışın izleri görülür; Poseidon, üç dişli asasını vurunca kaya da koca bir yarık açılmıştır. Zeus’un kızı olan Athena’ya Atina’da yenilmiştir.

Mobil Uygulama

Aşk Heykeli

Ali Nino
Ali Nino

Batum Limanı’nın yakınında bulunan ve Ali Nino Heykeli olarak bilinen Aşk Heykeli, 7 metre yükseklikte. Şehrin görülmesi egreken en önemli sanat eserlerinden biri olarak kabul edilen metal heykel, Heykeltıraş Tamara Kvesitadze imzası taşıyor. Gürcü kız Nino ile Azeri genç Ali’nin aşkını temsil eden heykel, bir kadın ve bir erkekten oluşuyor. 10’ar dakikalık periyotlarla iç içe geçerek şekil değiştiriyor.

Medea Heykeli

Medea Heykeli
Medea Heykeli

Batum gezilecek yerler arasında bulunan Avrupa Meydanı‘nda şehrin ziyaretçilerini karşılayan Medea Heykeli, David Khmaladze tarafından yapılmış. 6 Haziran 2007 tarihinde açılan heykel 1 milyon Gürcü Larisi’ne mal olmuş. Fıskiyeli havuzu, çocuk oyun alanları ve yeşil dokusuyla kentin buluşma noktası olan parkın merkezindeki heykel oldukça popüler.

Yemyeşil doğası, kendine hayran bırakan sahil şeridi, birbirinden leziz şarapları ve hareketli gece hayatıyla Batum, Akdeniz’in önde gelen tatil merkezlerini andırıyor. Düzenli sokak ve caddeleri, özgün mimari yapısı, sıcak kanlı insanları ve birbirinden farklı yemekleri ile keyifli bir tatil için ilk akla gelen destinasyonlardan biri.

Vizesiz Batum’u keşfetmek için Batum uçak bileti seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca, İstanbul’dan Batum’a otobüs yolculuğu ile de ulaşabilirsiniz. Batum otobüs seferleri arasından size en uygun olan otobüs seferini seçerek biletinizi turna.com’dan komisyonsuz ve güvenli satın alabilirsiniz.

Otobüs Bileti