Uçak Bileti

Slovakya’nın başkenti Bratislava, Orta Çağ’da Tuna Nehri üzerine kurulan son liman şehri olarak biliniyor. Yaklaşık 500,000 nüfusa sahip olan şehir, geçmişte Macar Krallığı’nın önemli merkezlerinden biriymiş.

Zengin şarap kültürü, önemli bir ticaret merkezi olan şehir, sıcakkanlı insanları, zamana meydan okuyan mimari yapıları, birbirinden güzel müzeleri ve doğal güzellikleri ile Orta Avrupa’da son yıllarda giderek popülerleşiyor.

Bratislava Gezilecek Yerler

Bratislava-Gezilecek-Yerler

Viyana ve Budapeşte’ye oldukça yakın bir mesafede bulunan Bratislava gezilecek yerler açısından da oldukça zengin. Küçük bir şehir olmasına rağmen, tarihi ve kültürel eserleri ve doğal güzellikleriyle rahat bir biçimde gezilebilen şehir ziyaretçilerine huzur veriyor.

İmparatoriçe Maria Theresia’nin damgasını vurduğu şehirde, imparatoriçe döneminde yapılan birçok eser hala tüm heybetiyle ayakta. Keglevich, Primatial ve Palffy sarayları Avusturya izleri taşıyor.

Mobil Uygulama

Grasskalkovich Sarayı, devlet başkanı tarafından kullanılıyor. Tarihi bölgenin yanı başında bulunan saray mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Bratislava’nın kalbi olan Hlavne Meydanı, şehrin en önemli buluşma merkezlerinden. Mozart ve Franz Liszt’in geçmişte ilk sahne gösterilerine mekan olan bu meydanda Macar Krallığı’nın ilk üniversitesi kurulmuş. Meydanda bulunan eski belediye binası da şehrin yönetiminde söz sahibi olan tarihi yapı.

Bratislava Kalesi’nin kalıntılarını taşıyan Devin Kalesi’nden şehir manzarasına tanıklık etmek tarifsiz bir duygu yaratıyor. Ülkenin en büyük arkeolojik alanlarından biri olan kale çevresinde 14-16 milyon yaşında fosiller bulunmuş.

Savaş döneminin izlerini taşıyan eski şehir, her biri küçük kafeterya ve restorana dönüşen önemli bir çekim merkezi. Çoğu savaş döneminden bu yana aynen korunan evler açık hava müzesi hissi yaşatıyor.

Eski şehrin üzerinde bulunan tepedeki Bratislava Kalesi, Kelt izleri taşıyor. Geçmişte Macaristan’ın en önemli bölgelerinden birinde yer alan kale Tuna Nehri manzarası ile dikkat çekiyor.

Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Bratislava, müzeler açısından da oldukça zengin bir şehir. Şehir Tarihi Müzesi, Doğa Bilimleri Müzesi, Ulusal Slovakya Müzesi, Antik Gerulata Müzesi, Ticaret Müzesi görülecek yerler listesinde yer alması gereken müzelerden.

Bratislava’ya Nasıl Gidilir

Bratislava-Nasil-Gidilir

İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt ve Viyana, Budapeşte, Prag aktarmalı seferlerle Bratislava’ya ulaşmak mümkün. Uluslararası Letisko Havaalanı şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta.

Orta Avrupa’nın giriş kapısı olarak anılan Bratislava, Avrupa tarihine yön veren geçmişi, zengin arkeolojik ve tarihi alanları, etkileyici mimari yapıları ve sıcak ve samimi insanları ile ziyaretçilerini etkileyen yerlerden. Bir uçak bileti alarak gidilebilen şehir, keşfetmek isteyenlere kapılarını açıyor.

Otobüs Bileti