Uçak Bileti

AmsterdamHollanda’nın Amstel Nehri’nin kıyısında 12.yüzyılda kurulmuş en büyük şehri ve başkenti. Kurulduğu yıllarda küçük bir balıkçı kasabası olan şehir, günümüzde 1,5 milyon insanın yaşadığı, Avrupa’nın en kozmopolit şehirlerinden biri.

Avrupa kıtasının en çok turist çeken başkentleri arasında bulunan Amsterdam, özellikle gece hayatıyla ilgi görüyor. Birbirinden renkli gece kulüpleri, farklı aromalı otların servis edildiği coffee shopları, hareket ve müziğin hiç bitmediği meydanları ve gençlerle dolup taşan sokak ve caddeleriyle Amsterdam, ilgiyi fazlasıyla hak ediyor.

Amsterdam gezilecek yerler

Amsterdam-Gezilecek-YerlerAmsterdam gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir şehir. Butik müzeleri, sanat galerileri, festivalleri ve etkinlikleriyle yılın her dönemi ziyaretçilerine çok daha fazla şey yapmayı vaat eden Amsterdam, aynı zamanda en güvenli Avrupa ülkeleri arasında.

Şehrin en bilinen yerlerinden biri olan Dam Meydanı, şehrin en eski ve en köklü yapılarının bulunduğu bir buluşma merkezi konumunda. Amsterdam Kraliyet Sarayı, dünyaca ünlü isimlerin balmumu heykellerinin sergilendiği Madame Tussaud’s Müzesi, 2. Dünya Savaşı kurbanlarını anmak için 1956’da dikilen Ulusal Anıt ve etkileyici mimarisiyle Nieuwe Kerk (Yeni Kilise) Dam Meydanı’nda görülmesi gereken yerler arasında. Merkez tren istasyonundan kalkan ve farklı semtlere giden tramvayların birçoğu Dam Meydanı çevresinden geçiyor.

Red Light District belki de Amsterdam denildiğinde birçok kişinin zihninde ilk canlanan isim. Kanal kıyısında birbirine paralel ve kesen birkaç cadde ve ara sokağı kapsayan Red Light, cam vitrinli binalardan oluşuyor. Özellikle havanın karardığı saatlerde hareketlenen Red Light sokaklarında, isminden de anlaşılacağı üzere kırmızı ışık hakim. Resmi makamlara kayıtlı, güvenliği sağlanan, sigortalı hayat kadınlarının küçük cam vitrinli odalarda çalıştığı bölge, Hollanda’nın en çok turist ağırlayan noktalarından. Red Light’ta fotoğraf ve video kaydı yapılmasının yasak olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Mobil Uygulama

Amsterdam’a Nasıl Gidilir

Amsterdam-Gece-HayatiAmsterdam’a Türkiye’den birçok havayolu şirketinin seferleri bulunuyor. İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Bodrum-Milas, Dalaman ve Kayseri havalimanlarından doğrudan uçuş yapılıyor. Havayolu şirketlerinin rekabeti ve kampanyaları ile Amsterdam uçak bileti bulmak oldukça kolay. Amsterdam seyahatini başka Avrupa şehirleriyle birleştirmeyi planlayanlar, Almanya, Fransa, Belçika, İspanya gibi ülkelerden gerçekleştirilen tren seferlerini kullanabiliyor.

Ziyaretçilerine yılın her dönemi farklı etkinlik sunan Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Avrupa’da önemli bir seyahat rotası. Zaman durumuna göre alternatif programlar hazırlanabilecek Amsterdam’a uygun uçak bileti ayarlayarak hesaplı bir şekilde ulaşmak mümkün.

Otobüs Bileti

1 YORUM

Comments are closed.