Uçak Bileti

Gezilip görülecek birbirinden renkli ve etkileyici yerlere ev sahipliği yapan Hong Kong, dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri. Gelişmiş teknoloji dünyası, modern şehir yaşamı ve cıvıl cıvıl gece hayatının yanı sıra zengin kültürel dokusu ve binlerce yıllık tarihi geçmişiyle de öne çıkan Hong Kong, Çin Halk Cumhuriyetine bağlı özerk bir bölge konumunda. Asya’nın en pahalı yerleşim yerleri arasında gösterilen bu bölgeyi doyasıya gezmek için en az bir hafta zaman ayırmalısınız. Tapınakları, nefis manzara noktaları, görkemli heykelleri ve doğal güzellikleriyle göz alan bu bölgede görmeniz gereken çok sayıda müze de bulunuyor. İşte o Hong Kong müzelerinden bazıları.

Hong Kong’ta Görülecek 4 Müze

1. Hong Kong Museum of Art

Hong Kong Museum of Art (Hong Kong Sanat Müzesi), sanat aşığı turistlerin vazgeçilmez ziyaret noktaları arasında bulunuyor. Geleneksel Çin Sanatından tutun da modern sanat eserlerine dek sayısız parçanın sergilendiği bu etkileyici sanat müzesini gezmek için ortalama iki üç saat yeterli. Perşembe hariç haftanın her günü açık olan müze; hafta içi 18.00, hafta sonu ise 19.00’a kadar açık.

2. Hong Kong Museum of History 

Hong Kong Museum of History (Hong Kong Tarih Müzesi), kültürel geziler için yola çıkan turistlerin gözdesi. Bölgenin arkeolojik ve sosyal tarihinin yanı sıra jeolojik tarihi hakkında da bilgiler yer alan bu müzenin tamamını gezmek için yaklaşık iki buçuk saat yeterli. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyaret edilebilen müze sabahları 10’da açılıyor, hafta içi 18.00 hafta sonu ise 19.00’da kapanıyor.

Mobil Uygulama

3. Hong Kong Space Museum

Hong Kong Space Museum (Hong Kong Uzay Müzesi), sekiz bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Astronomi ve uzak hakkında çarpıcı ve enteresan bilgiler edinebileceğiniz bu müze, açıldığı 1980 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Özellikle çocuklu aileler için oldukça uygun olan bu müze, her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor.

4. Madame Tussauds Müzesi 

Balmumu heykeller arasında kaybolacağınız harika bir sergi salonu olan Madame Tussauds Müzesi, Victoria Tepesi’ndeki Peak Tower’da yer alıyor. Wing Chun, Nicole Kidman, Angelina Jolie, Bruce Lee, Brad Pitt ve Lady Gaga gibi dünyaca ünlü isimlerin heykellerini görebileceğiniz bu müze ülkenin en çok ziyaretçi çeken kültür sanat mekanlarından.

Keyif ve eğlence dolu bir Asya seyahati hayal edenler Hong Kong uçak bileti fırsatlarından yararlanıp, bu nefis coğrafyanın kültürel, tarihi ve sanatsal yüzünü keşfetmeye başlayabilir. Yolculuk zamanı geldi!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here