Uçak Bileti

Batı Yarım Kürenin ekonomik açıdan en zayıf ülkeleri arasında bulunan Haiti, eski bir Fransız sömürgesi. Bağımsızlığını ilan ettiği 1804 yılına kadar üzerinde kurulduğu Hispaniola Adası’nın ismiyle anılan ülke, günümüzde ada topraklarını Dominik Cumhuriyeti’yle paylaşıyor. Karayip Denizi üzerinde yer alan bu Kuzey Amerika ülkesinin başkentliğini ise Port Au Prince şehri üstleniyor. Yaklaşık 10 milyon kişinin yaşadığı Haiti, yaşadığı ekonomik buhrana rağmen kültürel zenginlikleri ve nefis doğasıyla adından söz ettirmeyi başarıyor. İşte bu ülkede görülmesi gereken turistik yerlerden bazıları.

Haiti’de Görmeniz Gereken 4 Yer 

1. Laferrière Kalesi

Laferrière Kalesi, ülkenin en popüler ziyaret noktalarından biri. 1982 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine giren ve o günden bu yana kültürel değeri ve bilinirliği artan bu tarihi kale, Cap-Haïtien şehri sınırlarında bulunuyor. Kültürel ve tarihi mekanları gezmekten keyif alanlar için cezbedici bir ziyaret adresi olan bu kale, ülkenin mutlaka görülmesi gereken yapılarından.

2. Sans-Souci Sarayı

Mobil Uygulama

Laferrière Kalesi ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan birkaç yapıdan biri olan Sans-Souci Sarayı, Laferrière Kalesi’nin yaklaşık beş kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. 1813 yılında inşası tamamlanan bu saray, Kral I. Henri ve ailesinin ikametgahı olarak kullanılıyordu. Nord Bölgesi’nde konumlanan bu yapı, ülkeye gelen turistlerin uğrak ziyaret noktaları arasında.

3. Haiti Ulusal Müzesi

Haiti Ulusal Müzesi (The National Museum of Haiti), ülkenin en kalabalık yerleşim yerlerinden olan Port-Au-Prince şehrinde hizmet veriyor. 1938 yılında ziyarete açılan bu etkileyici müzede; Arawak ve Taino Kızılderilileri’nden başlayıp 1940’lı yıllara dek uzanan ülke tarihi ve kültürel dokusu hakkında merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

4. Haiti Pantheon Ulusal Müzesi

Haiti Pantheon Ulusal Müzesi (Musée du Panthéon National Haitien), Ulusal Saray’ın karşısında yer alıyor. 1983 yılında inşa edilen bu müze binasında, ülke mirasının korunması ve geliştirilmesi amacıyla sergilenen pek çok eser bulunuyor. Bağımsızlık kahramanlarına ayrılan bölümüyle büyük ilgi gören bu müze; çeşitli heykeller, işkence aletleri ve geçici sergilere de ev sahipliği yapıyor.

Eğer siz de bu ülkenin ilginç ve zengin kültürünü daha yakından keşfetmek istiyorsanız, Haiti uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin. Türk vatandaşlarından vize istemeyen bu ülkeye giderken altı ay geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmanız ise zorunlu. Ayrıca ülkeye girişte size verilen giriş kağıdını da seyahat sonuna dek saklamanız gerekli. Türkiye’den direkt uçuş olmayan bu Kuzey Amerika ülkesine gitmek için Londra, New York ve Miami aktarmalı uçuşları kullanabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here