Uçak Bileti

Reggea, Ska, Mento, Rocksteady gibi enfes ezgiler taşıyan müziklerin anavatanı olan Jamaika, güleryüzlü ve sıcakkanlı insanların yaşadığı büyüleyici bir ada ülkesi. Coğrafi olarak Küba’nın güneyinde Büyük Antiller’de bulunan Jamaika, muhteşem manzaralara sahip doğal güzellikleri ve eğlence dolu atmosferiyle göz kamaştırıyor. Dünyanın en mutlu ülkelerinin belirlendiği araştırmalarda ilk sıralarda çıkan bu Kuzey Amerika ülkesi, dünyadaki popüler tatil adreslerinden biri. Jamaika’yı Türk turistler için cezbedici hale getiren en önemli özelliği ise 90 günü aşmayan turistik seyahatler için vize almaya gerek olmaması.

Jamaika’da Görmeniz Gereken 6 Yer

1. Dunn’s River Falls

Ülkenin kuzey bölümünde konumlanan Ocho Rios kasabasında yer alan ve 55 metre yükseklikten dökülen sularıyla harika bir görüntü oluşturan Dunn’s River Falls (Dunn Nehri Şelaleleri), her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

2. The Greater Blue Mountains

Dünyanın en büyük ikinci kelebek popülasyonuna ev sahipliği yapmasının yanı sıra nefes kesen manzaraları ve 500’ü aşkın bitki türüyle de ünlenen The Greater Blue Mountains, UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı unvanına sahip. En yüksek noktası yaklaşık iki bin 256 metre yüksekliğinde olan Blue Mountains ise ülkenin en uzun dağ sırası olarak biliniyor.

Mobil Uygulama

3. Green Grotto Mağaraları

Geçmişte kaçak göçmenler ve rom kaçakçıları tarafından kullanıldığı için Hopewell Mağaraları ve Runaway Bay Mağaraları olarak da anılan Green Grotto Mağaraları (Green Grotto Caves), yürüyerek gezilebiliyor. Mağara içindeki yeraltı gölünde ise sandallar aracılığıyla yapılan turlar düzenleniyor.

4. The Bob Marley Museum

Jamaika doğumlu dünyaca ünlü sanatçı Bob Marley’in eşyaları ve müzik aletlerinin yer aldığı The Bob Marley Museum, başkent Kingston’da bulunuyor. Pazar hariç haftanın her günü ziyarete açık olan müzenin geliri sosyal sorumluluk projelerine harcanıyor. Müzenin giriş ücreti yetişkinler için 25,00 USD, çocuklar (4-12 yaş) içinse 13,00 USD.

5. James Bond Plajı

Tertemiz suları ve incecik kumlarının yanı sıra su sporlarına elverişli yapısıyla da bilinen popüler ve eğlence dolu bir tatil noktası olan James Bond Plajı, Ocho Rios merkezinden yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Çevresinde bar, restoran, otel gibi işletmeler yer alan bu plaj, caz ve Reggae konserlerine de ev sahipliği yapıyor.

6. Mayfield Şelaleleri

Westmoreland yakınlarındaki Mayfield Nehri üzerinde bulunan Mayfield Şelaleleri, 21 küçük şelaleden oluşuyor. Çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle görülmeye değer manzaralara sahip olan bu şelaleler, doğayla iç içe olmaktan keyif alan turistler için vazgeçilmez bir ziyaret noktası.

Eğlencenin ve mutluluğun merkezi olarak nitelendirilen bu ülkeyi keşfetmek için Jamaika uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here