Uçak Bileti

Düzenli yaşam tarzı, kültür seviyesi ve köklü geçmişi ile kendine hayran bırakan bir ülke olan İngiltere’de, gezilip görülmesi gereken sayısız doğal ve kültürel güzellik bulunuyor. İngiltere seyahatinde liste başı yapılacak yerler arasında tarihi yapılar ve görünümleri ile büyüleyen yerleşim yerleri dikkat çekiyor.

İngiltere Seyahatinde Görülecek 5 Yer

1. Stonehenge

Londra’nın 130 kilometre batısında yer alan Stonehange‘in ismi asılı taşlar anlamına geliyor. Güneş takvimi, mezar alanı ve gözlemevi olarak kullanıldığı düşünülen bu yapının ufoların iniş merkezi olduğu da iddia ediliyor. İngiltere’nin en ünlü antik anıtlarından olan Stonehenge, aynı zamanda dünyada gündoğumu manzarasının en iyi izlendiği yerlerden biri.

2. Bath Şehri (Kaplıcalar şehri)

1987 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Bath şehri, İngiltere’nin Güneybatı bölgesinde bulunuyor. 2 bin yıl önce Romalılar tarafından bir kaplıca olarak kurulan şehirde Bath Kraliyet Tiyatrosu, Pulteney Köprüsü ve Lansdown Crescent gibi önemli tarihi yapılar da muhteşem mimarileri ile göz dolduruyor.

Mobil Uygulama

3. Windsor Sarayı

Dünyada, içerisinde en uzun süre ikamet edilen saray olarak bilinen Windsor Sarayı, görkemli görünümü ile hayranlık uyandıran bir manzara oluşturuyor. 1.William zamanında temelleri atılan saray, yıllar içerisinde garnizon, kale, ikametgâh ve hapishane olarak da kullanılmış.

4. Lake District Ulusal Parkı

Lake District Ulusal Parkı, tabloyu andıran büyüleyici görünümü ve nefes kesen doğasıyla İngiltere’nin en etkileyici noktalarından. Bu park aynı zamanda ülkenin en derin gölü Wastwater ve en yüksek dağı olan Scafell Pike’a da ev sahipliği yapıyor. Yürüyüş yolları, bisiklet parkurları ile doğa severlerin gözdesi olan bölge, su sporları için de oldukça cazip.

5. Stratford-upon-Avon

Birmingham şehrine 35 kilometre uzaklıkta yer alan ve William Shakespeare’in doğum yeri olmasıyla ünlenen Stratford-upon-Avon kasabasında, her yıl ünlü isim için doğum günü etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda Kraliyet Shakespeare Tiyatrosunda, Shakespeare oyunları da sahneleniyor.

Siz de, İngiltere uçak bileti kampanyalarını inceleyerek, kendinizi eşsiz ve unutulmaz bir tatil planı içerisinde bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here