Uçak Bileti

Kanyonları gezmeyi seviyorsanız sizi Bilecik’te bulunan şahane bir kanyon ve tabiat parkına götürüyorum bugün. Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı‘nın girişi Yenipazar’da çıkışı İnhisar ilçesindeki Harmanköy’de bulunuyor. Bu yönüyle de ismini çıkışından alan tek kanyon olma özelliğine sahip burası. 26 Aralık 2012 tarihinde 397,59 hektar alan tabiat parkı ilan edilmiş.

Tabiat parkı kanyoning ve dağcılık ile ilgilenenlerin uğradığı yerlerden biri. Uzun ve kısa yürüyüş yolları, piknik alanları, seyir alanları ve kuş gözlem imkanı ile her kesimden insana hitap ediyor burası. Kanyonun içinde ilerlemek istenildiğinde suyun içinden ilerlemek gerekiyor. Bu da ancak deneyimliyseniz ya da profesyonel biri ile yapılabilir.

Tabiat parkı içerisinde piknik alanı masa ve çardaklar, tuvaletler, çocuk oyun parkı bulunuyor. Yeme-içme ihtiyaçlarınız için herhangi bir tesis yok. Hazırlıklı gitmenizde fayda var. Umarım burada imkanlar geliştirilir. Bir büfe ve kafe restoran açılırsa, kanyonun üzerinde bir yürüyüş yolu yapılırsa ülke turizmine çok daha büyük katkılar sağlayabilir.

Harmankaya Kanyonu Hakkında Bilgiler

Harmankaya Kanyonu Nerede?

Harmankaya Kanyonu Nerede?

Kanyon Bilecik ilinin Yenipazar ve İnhisar ilçeleri arasında bulunuyor. Bilecik Harmankaya Kanyonu arası kaç km ? Bilecik merkeze 59 kilometre mesafede bulunan kanyona 1 saat 15 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Kanyona gitmek için Yenipazar ilçe merkezinden Karahasanlar Köyü istikametine doğru ilerleyip 7 km sonra kanyonun girişine ulaşılıyor.

Mobil Uygulama
  • Bilecik Harmankaya Kanyonu yol tarifi burada.

Harmankaya Kanyonu’nun Özellikleri

Harmankaya Kanyonu'nun Özellikleri

Harmankaya, 3900 m uzunluğunda bir kanyon. Yan duvarları yer yer 700 m yüksekliğe ulaşıyor. Kanyon içinde 1,5-2 metrelik pek çok şelale ve ayrıca 22 m ve 18 m yüksekliğinde 2 tane büyük şelale yer alıyor.

Tabiat Parkında orman ekosistemini oluşturan ağaçlar arasında Karaçam, Ardıç ve Meşe türleri yaygın şekilde bulunuyor. Tabiat Parkı; yaban domuzu, kurt, tilki, çakal, tavşan gibi hayvanların yaşam alanı. Ayrıca yırtıcı ve ötücü kuşlar ile akarsu balık türleri de görülebilir.

Kanyonun bulunduğu Harmanköy’de Osman Gazi’nin yakın silah arkadaşı Abdullah Mihalgazi’nin türbesi ve yine köyün, daha önceleri ilim merkezi olduğunun kanıtı olan Hatip Dede adında bir türbe de bulunuyor. Gitmişken buraları da ziyaret edebilirsiniz.

Harmankaya Kanyonu Giriş Ücreti

Harmankaya Kanyonu Giriş Ücreti

Şahıs 3.5 TL

İndirimli 2 TL

Bisiklet 3.5 TL

Motosiklet 7 TL

Otomobil 11 TL

Minibüs 32 TL

Midibüs 53 TL

Otobüs 105 TL TL

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here