Uçak Bileti

Niğde, ülkemizde görülmeye değer, kültürü, tarihi, mutfağı ile son derece zengin olan bölgelerden biri. Niğde gezilecek yerler çoğunlukla tarihi yapılardan oluşuyor. Eğer kültür turizmini seviyorsanız tarihi camileri, manastırı, ören yeri, kalesi ile sizi oldukça mutlu edecek bir şehir burası. Üstelik 2 günde rahatlıkla gezilebildiği için de tam bir hafta sonu kaçış rotası.

Niğde Gezilecek Yerler

Niğde köklü bir geçmişe sahip. Bu topraklar nice medeniyeti ağırlamış bağrında. Farklı dönemleri, yaşantıları, inançları gözlemleyebileceğiniz yapılar da o dönemlerden günümüze miras kalmış. Bu zenginliğe doğru birlikte yol alalım. Niğde’nin tarihi ve doğal güzellikleri keşfedilmek için bizi bekliyor.

Niğde Gezilecek Yerler Listesi

  1. Niğde Kalesi
  2. Niğde Müzesi
  3. Alaeddin Camii
  4. Sungurbey Camii
  5. Tyana Ören Yeri
  6. Roma Havuzu
  7. Gümüşler Manastırı
  8. Köşk Höyük
  9. Karatlı Kuş Kayası Kaya Mezarları
  10. Çinili Göl

Niğde Kalesi

Niğde Kalesi Niğde gezilecek yerler

Niğde Kalesi Niğde gezilecek yerler içinde hem şehrin tarihine tanıklık edeceğiniz hem de şehri kuşbakışı selamlayabileceğiniz önemli bir yer. Eski Niğde’nin bulunduğu tepenin üzerinde bulunuyor kale. Niğde Kalesi Dünya Kültür Geçici Miras Listesi’nde yer alıyor. Kalede, kalenin burçlarından birinin üzerine yapılan saat kulesi de görülmeli. Çok daha detaylı bilgi için bu yazımı okuyabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Niğde Müzesi

Niğde Müzesi Niğde gezilecek yerler

Niğde Müzesi’nde, 6 teşhir salonu bulunuyor. Bu salonlardaki eserler kronolojik sıraya göre sergileniyor. Eserlerin çoğunluğu bölgede yapılan kazılardan elde edilen buluntulardan oluşuyor. Müze giriş ücreti 20 TL. Müze kart geçerli.

Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 08:00
Kapanış Saati: 17:00
Gişe Kapanış Saati: 16:30

Adres: Yukarı Kayabaşı Mahallesi,Dışarı Cami Sokak,No: 11
E-mail: [email protected]
Tel: 03882323390

Alaeddin Cami

Alaeddin Cami

Alaeddin Cami, Niğde sancak beyi Ziynettin Beşare tarafından 1223’te yaptırılmış. Kitabesinden anlaşıldığına göre yapının mimarları, Üstad Sıddık ve kardeşi Gazi. İnşa kitabesinde Müstenireddin ismi geçiyor. Bu kişinin caminin inşaatından sorumlu yapım yöneticisi olduğu tahmin ediliyor.

Caminin en dikkat çekici özelliği güneş vurduğunda beliren “Taçlı Kadın Başı” silüeti. Efsaneye göre yapının ustası, âşık olduğu ve hiç evlenemeyeceğini bildiği Niğde Sancak beyinin kızına aşık olmuş. Bu aşkı sonsuza dek yaşatmak için kapı süslemesindeki taşa resmetmiş. Niğde merkez gezilecek yerler içinde Alaeddin Cami’yi görmeden dönmeyin.

Sungurbey Cami

Sungurbey Cami Niğde gezilecek yerler

Niğde gezilecek yerler içinde ziyaret edebileceğiniz bir diğer tarihi yapı da Sungurbey Cami. İlhanlılar Döneminde Niğde Valisi Sungur Bey tarafından yaptırılmış. Caminin inşa tarihi kesin olarak bilinmiyor ancak kitâbede Sungur Bey ile Ebû Said Bahadır Han’ın isimleri geçiyor. O nedenle 1316-1335 yılları arasında inşa edildiği düşünülüyor. Türk Mimarisinin kendine özgü seçkin bu eserini yolunuz Niğde’ye düştüğünde mutlaka görün.

Tyana Ören Yeri

Tyana Ören Yeri

Tyana Antik Kenti Roma, Bizans, Selçuklu gibi bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Arkeolojik sit alanın olarak koruma altında bulunan Tyana Roma Çağı’nda iki kez Güney Kapadokya Krallığının başkentliğini yapmış. Yeni kent oluşumuyla çoğunluğu toprak altında kalan Tyana’da görebileceğiniz ayakta kalmış en belirgin yapılar su kemerleri. Bu ören yeri hakkında daha detaylı bilgiye bu yazımdan ulaşabilirsiniz.

Roma Havuzu

Roma Havuzu

Niğde’ye yakın gezilecek yerler arıyorsanız Bor ilçesinde bulunan Roma Havuzu‘nu ziyaret edebilirsiniz. Havuz Trojan ve Hadrian Dönemi’nde M.S. 2’nci yüzyılda inşa edilmiş. Havuzun altından kaynayan su, su kemerleri aracılığıyla Tyana Antik (Kemerhisar) Kenti’ne ulaştırılıyormuş. Orijinal özelliğini büyük ölçüde koruyan bu antik havuz görmeye değer.

Gümüşler Manastırı

Gümüşler Manastırı

Büyük bir tüf kaya kitlesinin içine oyulmuş bir kaya manastır kilisesi Gümüşler Manastırı. Bizans sanatının Anadolu’da en güzel ve en iyi korunmuş eserlerinden biri. Arkeoloji sit alanı olarak koruma altında. Manastırın duvarlarındaki freskler oldukça dikkat çekici. Niğde’de gezilecek tarihi yerler içinde mutlaka listenize dahil edin. Manastırın Giriş Ücreti 20 TL. Müze kart geçerli. Çok daha detaylı bilgi için bu yazımı okuyun.

Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 08:00
Kapanış Saati: 19:00
Gişe Kapanış Saati: 18:30

Adres: 51310 Gümüşler Beldesi
Tel: 03882352534

  • Gümüşler Manastırı konumu burada.

Köşk Höyük

Köşk Höyük

Köşk Höyüğü, Niğde il merkezine 17 km mesafede bulunuyor. 80 metre çapında ve 15 metre yüksekliğinde bir höyük. İlk olarak 1961 yılında tespit edilmiş burası ve kazıları 1981 yılında başlamış. Kazılarda buradaki yerleşimin Erken Neolitik Çağ, Geç Neolitik Çağ, Erken Kalkolitik Çağlarda sürdüğü anlaşılmış. Buranın kazılarında ulaşılan buluntular Niğde Müzesinde sergileniyor.

Karatlı Kuş Kayası Kaya Mezarları

Karatlı Kuş Kayası Kaya Mezarları

Karatlı Kuş Kayası Kaya Mezarları bir vadinin iki yamacında yer alıyor. Vadinin güney yamacında 11, kuzey yamacında 4 olmak üzere toplam 15 tane kaya mezarı var. Mezarların 14 tanesi birbirine benzerken biri diğerlerinden daha büyük. İki katlı olan bu mezar halk arasında Kızlar Mağarası adıyla anılıyor.

Çinili Göl

Çinili Göl

Niğde gezilecek doğal yerler arıyorsanız Çinili Göl gidebileceğiniz en mükemmel yerlerden biri. Göl bir kısmı Niğde sınırlarında bulunan Bolkar Dağları’nda yer alıyor. Burada yer alan buzul göllerinin en büyüğü. Göl, 2.600 metre rakımda bulunuyor. Derinliği 100 metre olan buzul gölü yeraltı suları ve karların erimesi ile besleniyor. Suyu ise içmeye elverişli. Ayrıca göl dünyada sadece Toros dağlarında bulunan Toros kurbağasının yaşam alanı olduğu için de oldukça önemli. Burada kamp, trekking ya da piknik yapabilirsiniz.

Niğde Hakkında Hap Bilgiler

Niğde Nerede, Nasıl Gidilir ?

Niğde, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda ve Kapadokya bölgesinde yer alan bir ilimiz. Havalimanı bulunmadığı için şehre karayolu ya da demiryolu ile ulaşım sağlanabilir. Detaylı bilgi için Niğde’ye nasıl gidilir yazımı okuyun.

Niğde Kaç Günde Gezilir ?

Niğde gezilecek yerler listesini rahatlıkla 2 ya da 3 günde tamamlarsınız. Şehri ziyaret etmek için en uygun dönem ise bahar ve yaz ayları.

Niğde’de Ne Yenir ?

Niğde’de ne yenir sorusuna verilecek bir çok cevap var. Zengin bir mutfak kültürü olduğunu ve yemeklerde meyveleri kullanmayı sevdiklerini görüyoruz. Farklı tatlar denemeyi seviyorsanız Niğde gastronomi yönünden de sizi mutlu edebilir.

Niğde Tava, Söğürme, Mazaklı Köftesi, Ayva Boranası, Pirinçli Elma Dolması gibi yöresel yemekler mutlaka tadılmalı. Niğde mutfağına daha yakından göz atmak isterseniz bu yazımı okumalısınız.

Niğde’de Nerede Kalınır ?

Niğde seyahatinizde 1-2 gece konaklamanız gerekebilir. Bu durumda Turna.com otel seçeneklerine göz atmayı ve rezervasyonunuzu yaptırmayı ihmal etmeyin.

Tüm bu yerleri görmek isterseniz tek yapmanız gereken Niğde otobüs bileti almak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here