Uçak Bileti

Bilecik göl bakımından torpilli bir ilimiz. Bozcaarmut Göleti de Bilecik civarındaki 7 gölden biri. Seyahat eden sıhhat bulur nasihati doğada daha bir anlam buluyor sanki. Kültür turizmini çok sevsem de doğayla buluştuğum anlar ruhumun şifalandığını hissettiğim anlar oluyor. O nedenle şelaleleri, gölleri, ormanları ayrı seviyorum.

Bozcaarmut Baraj Göleti el değmemiş doğası ile görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Gölü çevreleyen çam ağaçları sulara yansıyor, gölün rengini yeşilin tonlarına boyuyor. Buranın havası, sessizliği, olağanüstü güzelliği insana ‘iyi ki gelmişim’ dedirtiyor. Siz de doğayla kucaklaşmayı sevenlerdenseniz yolunuzu Bilecik’e düşürmek isteyeceğiniz bu göle doğru mini bir sanal yolculuğa çıkalım.

Bozcaarmut Göleti Hakkında Bilgi

Bozcaarmut Göleti Hakkında Bilgi

Gölet çevresi olta balıkçılığı, piknik, kamp gibi aktivitelere uygun olduğu için özellikle hafta sonları epey kalabalık oluyor. Daha sessiz sakin yakalamak isterseniz hafta içi bir günü tercih etmenizi öneririm. Gölet çevresinde piknik için ateş yakabileceğiniz hazır mangal yerleri ve masalar var. Belli yerler de çeşmeler ve tuvaletler de yer alıyor.

Gölet balık tutmak için ideal yerlerden biri. Burada 15 Mart ile 15 Haziran arası dönemde balık avlamak yasak. Kalan dönemde de belli bir sayının üstünde tutamıyorsunuz. Bunun nedeni de göldeki balık popülasyonunun azalması. Zaten jandarma sürekli devriye atıyor ve kurallara uymayanlara yasal işlem başlatıyor.

Gölete piknik ya da kamp için gidecekseniz hazırlıklı gitmelisiniz çünkü burada herhangi bir büfe, market bulunmuyor. İhtiyacınız olabilecek her şeyi yanınızda bulundurun. Bozcaarmut Göleti kamp için oldukça uygun. Çadırla ya da karavanla kalabilirsiniz. Gölün çevresindeki düzlüklerde kendinize uygun bir belirleyip konaklayabilirsiniz. Yani kamp için ayrılmış özel yerler ya da bir tesis yok. Ayrıca gölete girişte alınan giriş ücretinin haricinde kamp yapacaklardan da ayrıca cüzi bir miktar alınıyor.

Mobil Uygulama

Burada kamp ya da piknik yapmasanız dahi mutlaka ormanın derinliklerine doğru yürüyüş yapın. Birkaç farklı trekking rotası bulunuyor. Bazıları daha kolay, bazılarının zorluk seviyesi daha fazla. Tabi yaban hayvanlara da dikkatli olmanız gerek. Gölet köye oldukça yakın konumda olduğundan gölün yakınlarında bir tehlikeyle karşılaşmazsınız. Tecrübeli değilseniz fazla uzaklaşmamanızda fayda var.

Bozcaarmut Göleti Nerede?

Bozcaarmut Göleti Nerede?

Bozcaarmut Baraj Göleti, Bilecik’in Pazaryeri ilçesinin Bozcaarmut Köyü’nde bulunuyor. Bilecik il merkezi ile Pazaryeri ilçesinin arası 30 km. Pazaryeri’nden Kınık ve Küçükelmalı istikametine devam ederek 5,5 km sonra Bozcaarmut Köyü’ne ulaşıyorsunuz. Köy içinden geçen yolu takip ederek 2,9 km sonra Bozcaarmut Baraj Göleti’ne varıyorsunuz. Yeşilin binbir tonu arasında gideceğiniz bu orman yolu kesinlikle huzur veriyor. 

  • Bozcaarmut Göleti yol tarifi burada.

Bozcaarmut Göleti giriş ücreti 10 TL. Kamp yapacak olan kişilerden ekstra 10 TL daha alınıyor.

Bilecik gezilecek yerler içinde bulunan Pazaryeri Bozcaarmut Göleti görmeye değer güzellikte. Ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Bilecik otobüs bileti almak. Bilecik planı yapıyorsanız gitmeden önce mutlaka diğer yazılarımı da okumanızı öneririm.

Harmankaya Kanyonu

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here