Uçak Bileti

Almanya’nın ikinci büyük şehri olan Hamburg, aynı zamanda ülkenin en büyük liman kenti. Rotterdam’ın ardından Avrupa’nın en önemli limanına sahip olan Hamburg, ticaret, sanat, eğitim ve kültürde farkını ortaya koyuyor.

İmparator Şarlman’ın 808 yılında yaptırdığı kaleden ismini alan Hamburg’ta 2 milyona yakın insan yaşıyor. Kelime anlamı ‘bataklık içindeki ağaçlık tepe’ olan şehir Alster ve Elbe nehirlerinin arasına kurulu.

Hamburg Gezilecek Yerler

Hamburg

Hamburg gezilecek yerler açısından ziyaretçilerini etkileyecek çok sayıda farklı güzelliğe sahip. Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında St. Michaelis Kilisesi,  Chilehaus binası, Landungsbrücken, Görtz Sarayı, Neuer Gänsemarkt Pasajı, Kunsthalle Müzesi, Elbphilharmonie binası ve Levy Galeri bulunuyor.

Almanya’nın en tanınan dini yapılarından biri olan St. Michaelis Kilisesi’nin tarihi 17.yüzyıla uzanıyor. Kanal, göl ve şehir manzarasının görülebildiği kilise kulesi ziyaretçilerin en keyif aldığı noktalar arasında.

Mobil Uygulama

Kunsthalle Müzesi üç farklı binadan oluşuyor. Şehrin kültür ve sanat hayatının merkezi olan müzede sanat tarihinin farklı dönemlerine tanıklık etmek mümkün. 14. Yüzyıldan 21. Yüzyıla kadar geniş bir koleksiyona sahip olan müzede çağdaş sanat koleksiyonu ise Gegenwart Galerisi’nde sergileniyor. Sürrealizm ve Pop Art akımı eserlerin sergilendiği Levy Galeri, sanatseverlerin ilgisinde.

Neo-Rönesans stili ile Hamburg Belediye Binası (Rathaus) 19. Yüzyıldan bu yana şehrin en önemli sembolü. Kente gelen konukların belediye binası önünde fotoğraf çekilmesi geleneğe dönüşmüş.

Bir liman şehri olan Hamburg’da liman bölgesi Hafen City, önemli bir buluşma noktası. Şık restoranlar, kafeler, alışveriş merkezleri ve barlar özellikle gençlerin ilgisini çekiyor. Speicherstadt Bölgesi gotik binaları, Kunstkompanie Bölgesi hareketli sokakları ile baş döndürüyor.  Hamburg Akvaryumu, Elbe Filarmonik Orkestrası Salonu, yeşil alanlar ve parklar bu bölgede listeye eklenebilecek yerler arasında.

1846 yılına tarihlenen Mellinpassage, tavan resimleri ile dikkat çekiyor. 2.Dünya Savaşı’nda ağır hasar alan Hamburg’da Görtz Sarayı o dönem ayakta kalmayı başaran ender yapılardan biri. 1712 yılında inşa edilen saray şehrin sembolleri arasında gösteriliyor.

Hamburg’a Nasıl Gidilir

Hamburg-Ucak-Bileti

İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın her günü Hamburg’a direkt uçuş bulunuyor. 3 saat 15 dakika süren bir yolculukla şehre ulaşmak mümkün. Şehir merkezi ile havalimanı arasındaki mesafe ise 11 kilometre.

Farklı hava yolu şirketlerinin kampanyalı uçak biletlerine göz atarak Hamburg seyahatinin ilk adımını atmak oldukça kolay. Avrupa’nın en hareketli şehirlerinden biri olan Hamburg’u keşfetmeyi ertelemeden harekete geçmenin tam zamanı! Hamburg uçak bileti en iyi fiyatlarla turna.com’da.

Otobüs Bileti