Uçak Bileti

Doğuda Belize ve Honduras, güneyde El Salvador, kuzeyde ise Meksika ile komşu olan Guatemala Cumhuriyeti, yaklaşık 17 milyon nüfusa sahip bir Kuzey Amerika ülkesi. Batısında Büyük Okyanus, doğusunda da Karayip Denizi’ne kıyısı bulunan ülke, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. Milattan Önce 12 binli yıllara dek uzanan ve Maya Uygarlığından izler taşıyan köklü tarihinin yanı sıra zengin biyolojik çeşitliliğiyle nefes kesen şahane doğasıyla da adından söz ettiren bu ülkede gezip görmeniz gereken harika yerler bulabilirsiniz.

Guatemala’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Tikal

Mayaların torunlarının yaşadığı bu ülkede görmeniz gereken yerlerin başında Maya kültürüne ait en büyük arkeolojik alan olarak bilinen Tikal geliyor. Maya kültürü hakkında çarpıcı detaylar bulabileceğiniz bu alan, 1979 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde.

2. Atitlan Gölü

Doğanın kusursuzluğunu gözler önüne seren nefis manzarası ve sakin atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan Atitlan Gölü (Lake Atitlan), Atitlán, San Pedro ve Tolimán volkanlarının ortasında konumlanıyor. Yaklaşık 300 metre derinliğindeki Atitlan, dünyanın en güzel göllerinden biri olarak nitelendiriliyor.

Mobil Uygulama

3. Antigua

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Antigua şehri, ülkenin en popüler turistik noktaları arasında. Ülkenin İspanyol sömürgesi olduğu yıllarda Guatemala’nın başkentliğini üstlenen bu şehir, kültürel gezileri seven turistler için pek çok tarihi yapıyı ve kalıntı saklıyor.

4. Chichicastenango Market

Dar sokakları, kiremit çatılı evleri ve sıcakkanlı insanlarıyla ünlü Chichicastenango kasabasında kurulan Chichicastenango Market‘da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Ülkenin yerel tatları ve gündelik yaşamını keşfetme fırsatı sunan bu pazar, pazartesi ve perşembe günleri açılıyor.

5. Rio Dulce

Dulce River ismiyle de bilinen Rio Dulce, ülkenin Izabel bölgesinde bulunuyor. Karayip Denizi’ne yelken açmak isteyen maceraperestlerin gözdesi olan bu nehir, sakin atmosferi ve nefis manzarasıyla da adından söz ettiriyor.

Bonus: Flores

Eski bir Maya adası olan Flores, Tikal arkeolojik alanı yakınlarında yer alıyor. Petez Itza Gölü üzerinde bulunan bu adayı popüler hale getiren özelliği ise göl sularının yükselmesi sebebiyle pek çok sokak ve caddesinin sular altında kalmış olması. Gün geçtikçe göl sularına teslim olan bu adanın zaman içinde yok olmasından endişe ediliyor.

Eğer siz de şahane bir Guatemala tatili hayal ediyorsanız Guatemala uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu Kuzey Amerika ülkesinin etkileyici doğal güzelliklerini keşfetmek için yola çıkabilirsiniz. Türk vatandaşlarından 90 günlük seyahatleri için vize istemeyen bu ülkeye gitmek için yapmanız gereken tek şey valizinizi hazırlamak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here