Uçak Bileti

Geleneksel dokusu ve yerel danslarıyla Afrika’nın ilgi çeken ülkelerinden biri olan Gambiya, etkileyici doğal güzellikleriyle de hayranlık uyandırıyor. Dünyanın en ekonomik  tatil ülkeleri arasında kabul edilen Gambiya, Afrika kıtasının batısında yer alıyor. 11 bin 295 kilometrekarelik yüz ölçümüyle bulunduğu coğrafyanın en küçük ülkesi olarak da anılan Gambiya, yerel pazarları, müzeleri, ulusal parkları ve sıcakkanlı insanlarıyla bölgeye gelen turistleri cezbediyor.

Gambiya’da Görmeniz Gereken 6 Yer 

1. Kunta Kinteh Adası

Köleliğin yaygın olduğu dönemlerde, Amerika’ya gidecek kölelerin yaşadığı Kunta Kinteh Adası (Kunta Kinteh Island) ve çevresi 2003 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde. Ülkenin en çok turist çeken noktası olan bu ada üzerinde eski bir kale de bulunuyor.

2. Gambia National Museum

Gambia National Museum (Gambiya Ulusal Müzesi)‘da, ülke tarihini ve kültürel özelliklerini gözler önüne seren belge ve görüntüler sergileniyor. 1985 yılında ziyarete açılan bu müze, ülkenin başkenti olan Banjul şehrinde hizmet veriyor.

Mobil Uygulama

3. Kiang West National Park

Kiang West National Park, yaklaşık 19 bin 526 hektarlık bir alan üzerine kurulu. 1987 yılından bu yana ziyarete açık olan bu doğal park, ülkenin en önemli yaban hayatı rezervlerinden biri. Kuş gözlemciliği yapanların da gözdesi olan bu parkta; akbaba, kartal, şahin, lekeli sırtlan, Afrika pitonu, Batı Afrika timsahı gibi pek çok hayvan türü yaşıyor.

4. Abuko Nature Reserve

İsmini içinde bulunduğu Abuko kasabasından alan Abuko Nature Reserve (Abuko Doğa Revervi), ülkenin ilk vahşi yaşam parkı olarak da biliniyor. Antilop, sincap, kirpi, maymun ve Nil timsahı gibi çok sayıda hayvan türüne ev sahipliği yapan bu dağa alanı, ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri.

5. Kachikally Museum and Crocodile Pool

Kachikally Museum and Crocodile Pool (Kachikally Müzesi ve Timsah Havuzu), Bakau şehrinde yer alıyor. Yaklaşık 80 tane timsahın yaşadığı tahmin edilen bu yerde, ziyaretçilerin dokunmasına izin verilen Charlie isimli timsah ise oldukça ünlü.

6. Albert Market

Ülkede çok tüketilen yiyecekleri ve gündelik yaşamı merak edenler, Albert Market‘a uğrayıp yerel pazar deneyimi yaşayabilir. Meyve sebze, balık ve et ürünlerinin satıldığı alanların yanı sıra kıyafet, çeşitli mutfak ve ev ihtiyaç ürünlerinin de satıldığı bu pazar Banjul şehrinde kuruluyor.

Eğer siz de seyahat planlarınızı Afrika ülkelerine doğru yapıyorsanız Gambiya uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek bu renkli coğrafyanın derinliklerini keşfedebilirsiniz. Ülkesini turistik amaçlı ziyaret edecek Türk vatandaşlarından vize talep eden bu ülkeye gitmeden önce vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin.

Turna.com üzerinden Gambiya vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here