Uçak Bileti

Uşak, birbirinden etkileyici doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri ve tarihi dokusuyla dikkat çekiyor. Bu özellikleri ile dünyanın dört bir yanından beğeni toplayan şehir, Türkiye’nin kültürel bakımdan en zengin yerleşim yerlerinden biri olmasıyla da tanınıyor.

Uşak Şehrini Hatırlatan 4 Şey

1. Karun Hazineleri

Çok zengin olmayı anlatırken ‘Karun kadar zengin’ ifadesinin kullanıldığını duymayan yoktur. Peki, atasözlerine ve deyimlere konu olan ünlü Karun Hazineleri‘nin Uşak’ta sergilendiğini biliyor musunuz? 1960’lı yıllarda yurtdışına kaçırılan ve uzun uğraşlar sonucunda Türkiye’ye geri getirilen Karun Hazineleri, günümüzde Uşak Arkeoloji Müzesinde sergileniyor.

2. Tarhana

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan tarhana, Türk mutfağının en muhteşem ve doyurucu çorba çeşitlerinden. Hafif acı tadı ile soğuk algınlığına da iyi geldiği söylenen bu enfes çorbayı tadabileceğiniz en iyi yerlerden biri ise Tarhana Baba adındaki bin yıllık tarhanacı olarak biliniyor.

Mobil Uygulama

3. Cirit

Türklerin ata sporlarından biri sayılan Cirit, at üzerinde oynanan bir spor dalı. Oyun esnasında, cirit adı verilen sopalar kullanıldığı için tehlikeli olarak görülen ve bu nedenle bir dönem Osmanlı topraklarında oynanması yasaklanan Cirit, Erzurum ve Ardahan gibi Doğu şehirlerinde de sıklıkla oynanıyor.

4. Halıları

Paris Louvre Müzesi, Floransa Bardini Müzesi, New York Metropolitan Sanat Müzesi, Philedelphia Müzesi, Londra’daki Victoria ve Albert Müzesi gibi pek çok ünlü müzede sergilenen Uşak halılarının ünü dünyaya yayılmış durumda. Osmanlı döneminde halıcılığın merkezi haline dönüşen şehir, 1500’lü yıllardan sonra yurtdışına halı ticareti yapmaya başlayınca, halılar da dünyanın dört bir yanını süslemeye başlamış.

Bu eşsiz şehre havayolu ile gitmek için Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Kütahya’dan Uşak şehir merkezine yapacağınız ulaşım içinse havaalanından hareket eden servis araçlarından faydalanabilirsiniz. Şehrin ünlü değerlerini keşfetmek için Kütahya uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here