Uçak Bileti

Gökçeada, Türkiye’ye bağlı adalar içerisinde yüzölçümü açısından bakıldığında en büyüğü. Muhteşem sahilleri, birbirinden güzel kafeleri ve Rum-Türk kültürünün bir arada hissedildiği sokaklarıyla ada özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Çanakkale’den feribotla geçilen ada üzüm bağları, nefis şarapları, lezzetli deniz ürünleri ve buz gibi deniz suyuyla tatilcilerin gözdesi. Hareketin bir an bile eksik olmadığı Gökçeada’ya gitmek için sebep arayanlar bu listeye göz atmalı!

Gökçeada’ya Gitmek İçin 5 Neden

1. Birbirinden güzel koylar

Gökçeada, yaz aylarında dolup taşan koylarıyla tatilcilerin en çok ilgi gösterdiği destinasyonlardan biri. Her biri birbirinden güzel olan koylar rüzgarı ve serin sularıyla tatilciler için cennetten bir köşe. Güneşin en güzel battığı yer olarak bilinen Yıldız Koyu’na uğramayı unutmayın.

Mobil Uygulama

2. Sörf etkinlikleri

Etkili rüzgarıyla zaman zaman insanın içini soğutan adada sörf sporu ile ilgilinen ya da ilk deneyimini yaşayıp eğitim almak isteyenler için birbirinden güzel fırsatlar bulunuyor. Rüzgar sörfüne oldukça elverişli olan adadaki sörf okullarından bilgi alın!

3. Organik tarım

İyi tarım uygulamalarında öncü yerlerden olan Gökçeada’da denetimli olarak üretilen tarım ürünleri hem lezzet hem de sağlık açısından ilginizi çekecek. Lezzetli ve sağlıklı ürünlerle yapılan yemeklerle hem gözünüzü hem de damak tadınızını şenlendireceksiniz.

4. Meşhur çamur

Adada sıcak havalarda kuruyarak tuzla dolu bir alana dönüşen bir göl bulunuyor. Denizle arasında çok ince bir kademenin bulunduğu gölün içindeki çamurun özellikle cilde iyi geldiği düşünülüyor. Adaya kadar gelmişken çamur banyosu yapmayı ihmal etmeyin!

5. Enfes tatlılar

Adanın en meşhur tatlıları arasında sakızlı muhallebi ile bademli kurabiye bulunuyor. Bu 2 lezzet adaya adım atan herkesin mutlaka tadına bakması gereken tatlılardan. Zeytinli Köyü’nde sakızlı muhallebi, Meydan Pastanesi’nde ise bademli kurabiye deneyin.

Gökçeada planınızı sakın ertelemeyin. Türkiye’nin farklı noktalarından Çanakkale uçak bileti seçeneklerine bakın, seyahatinizi hemen planlayın.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Ama pis. Pislik daha feribota binmeden başlıyor.Manzara güzel. Ama tesis kıtlığı var. Bu arada merkezdeki Avlu restorani tek gecerim. Nefisti. Ve oraya da gelmiş kara çarşaflı ve cubbeliler. Geçen Eylül de gitmistim. Midilli ile kiyasliyor insan ister istemez…

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here