Uçak Bileti

Bugün sizleri muhteşem bir adaya, hayallerinizin gerçekleşeceği bir maceraya davet ediyorum: Gökçeada! Eğer berrak mavi deniziyle kucaklaşmak, kendinizi doğanın kollarına bırakmak ve tarihin mistik izlerini keşfetmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. “Gökçeada’ya nasıl gidilir?” sorusunun cevabını arıyorsanız, merak etmeyin, ben buradayım! Bu büyülü adaya ulaşmanın ipuçları ve sırlarını paylaşacağım sizinle. Hazır mısınız? Valizlerinizi toplayın, çünkü unutulmaz bir yolculuk için kalkış vakti geldi!

Gökçeada Nerede?

Gökçeada, Türkiye’nin Marmara Denizi’nde yer alan büyülü bir ada. Türkiye’nin en büyük ikinci adası olan Gökçeada, Çanakkale Boğazı’nın kuzeydoğusunda ve Ege Denizi’nin güneydoğusunda konumlanıyor. Ege Denizi’nde yer aldığından, bu güzel ada da Ege Bölgesi’ne dahil edilir.

Gökçeada haritadaki konumu burada.

Gökçeada’ya Nasıl Gidilir?

Gökçeadaya Nasıl Gidilir?

Benim için Gökçeada’ya yolculuğa çıkmak, en az seyahatin kendisi kadar heyecan verici. Yolda olmayı varmaktan daha çok sevenler için bu yolculuğun tüm detaylarını anlatıyorum. Hazırsanız başlayalım!

Mobil Uygulama

Havayolu İle Ulaşım

Gökçeada’da bir havaalanı bulunuyor. Ancak uzun süredir bu havaalanında uçuş gerçekleştirilmiyor. En yakın havalimanı Çanakkale.

Çanakkale uçak bileti fiyatları için web sitemizi ziyaret edin.

İstanbuldan Gökçeada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Gökçeada’ya gitmek için otobüs seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Otobüs seferleri yalnızca yaz aylarında düzenleniyor. Esenler ve Alibeyköy otogarlarından binebiliyorsunuz otobüse ve yaklaşık 7 saat sonra Gökçeada’da oluyorsunuz.

Bir diğer seçenek ise Çanakkale’ye ulaşmak. Ardından feribot ile adaya geçiş yapmak. İs­tan­bul’dan giderken TEM oto­yo­lu üze­rin­den Te­kir­dağ, Ge­li­bo­lu, Eceabat güzergahında iler­le­ye­rek Gökçeada feribotunun kalktığı Ka­ba­te­pe Li­ma­nına ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan Kabatepe Limanına mesafe 300 km, 3,5 saat kadar sürüyor. Şimdi aşağıda detayları anlatıyorum.

Çanakkale’den Gökçeada’ya Nasıl Gidilir?

Çanakkale'den Gökçeadaya Nasıl Gidilir?

Çanakkale’ye kadar geldiniz, buradan adaya nasıl gidebilirsiniz ona bakalım şimdi de. Burada yapacağınız şey Çanakkale’den feribota atlamak ve masmavi Ege Denizi’nde bir saatlik bir yolculuğun ardından adanın kıyılarına varmak. Feribot yolculuğu, sadece Gökçeada’ya ulaşım seçeneği değil, aynı zamanda bir macera. Rüzgar saçlarımı savururken, denizdeki martılarla yarışmak gibisi yok! İlk seçeneğiniz arabalı feribot. Kabatepe Limanından Gökçeada’ya giden arabalı feribotlar bulunuyor.  Arabalı feribot ile yolculuk 1 saat 15 dakika sürüyor.

Kabatepe Gökçeada Feribot Saatleri

GÖKÇEADA’DAN HAREKETKABATEPE’DEN HAREKET
05.0005.00
07.0007.00
09.0009.00
11.0011.00
13.0013.00
15.0015.00
17.0017.00
19.0019.00
21.0021.00
23.0023.00

Bazen ek sefer ya da iptal olan seferler olabiliyor. En sağlıklı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Eğer aracınız yoksa yaya olarak Çanakkale’den deniz otobüslerini kullanabilirsiniz. Deniz otobüsleri ile yolculuk 50 dakika sürüyor.

Gökçeada feribot ücreti ne kadar?

Otomobil 300 TL, araç içi yolcu 10 TL, yolcu 30 TL.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here