Uçak Bileti

Edinburgh, tarihi milattan önce binli yıllara dek uzanan, şehir kültürünün, mimari ve tarihin kırsal manzaralarla iç içe geçtiği Orta Çağ’dan kalmış büyüleyici bir kent. 1437’den bu yana İskoçya’nın başkentliğini yapan ve Glasgow’dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti olan Edinburgh, İskoçya’nın doğusundaki kuzey denizine yakın konumuyla da oldukça farklı bir atmosfere sahip. Eğer vaktiniz sınırlı değilse, kentin çevresinde de hayranlıkla gezebileceğiniz pek çok yerleşim bulunuyor. En az Edinburgh’un kendisi kadar seveceğinize emin olun!

Edinburgh Çevresinde Ziyaret Edilebilecek Yerler

1. East Lothian

East Lothian için minyatür İskoçya ve Edinburgh denebilir! East Lothian, kale ve kiliselerinin yanı sıra, George dönemi sıra evleri, koyları ve adalarıyla Edinburgh ziyaretinize farklı bir soluk getiriyor. Viski, su sporları ve golfun mekânı olan kasabada, Byres Hill, Scottish Seabird Centre, Seton Collegiate Church, St. Mary’s Parish Church ve Tantallon, Dirleton ve Hailes Castle’ı ziyaret edebilirsiniz.

2. South Queensferry

Mobil Uygulama

South Queensferry, Edinburgh’a on üç kilometre uzaklıkta bulunuyor. Forth Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayan Forth Railway Köprüsü üzerinden ulaşabileceğiniz kasabanın, pitoresk mimarisi görülmeye değer. Queensferry’de görülecekler yerler ise St. Mary’s Episcopal Church, Black Castle, Plewlands House, The Tollbooth, The Hawes Inn ve Parish Church.

3. Inverleith

Inverleith, Edinburgh New Town’un kuzeyinde yer alan ve geniş yeşil alanları ile ünlü bölge. Victoria ve Edward dönemlerinin izlerini taşıyan evlerin bulunduğu Inverleith’te, çoğu restore edilmiş bu yapıların görüntüsü alabildiğine yeşil bir manzara ile birleştiğinde ortaya yine tipik bir İskoçya manzarası çıkıyor. Edinburgh Kalesi ve Arthur’s Seat Tepesi’ni görebileceğiniz, Inverleith’te, Royal Botanic Gardens Edinburgh, Inverleith Park, Edinburgh Academy, Fettes College, Stewart’s Melville College ve George Heriot Parkları ile Union House’u ziyaret edebilirsiniz.

Edinburgh’a nasıl gidilir

Edinburgh-Türkiye arasında Türk Hava Yolları’nın haftanın her günü, Edinburgh Havalimanı’na direkt uçuş seferleri mevcut. Edinburgh’a on iki kilometre mesafede yer alan Edinburgh Uluslararası Havaalanı’ndan kent merkezine otobüs veya taksi ile ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ise bir Edinburgh uçak bileti almak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here