Uçak Bileti

Polonya‘nın Baltık Denizi kıyısında bulunan Gdansk, bin yıllık tarihi ve zengin kültürel dokusuyla Avrupa’nın en muhteşem Orta Çağ şehirlerinden biri. Sopot ve Gdynia şehirleriyle birlikte Polonya’nın Tricity (üçleme şehir) olarak bilinen yerleşim yerlerinden biri olan Gdansk, bu şirin Baltık şehirlerinin en büyüğü konumunda. Uzun yıllar Almanya ve Polonya arasında gidip gelen İkinci Dünya Savaşı sonrasında ise Polonya sınırlarında kalmasına karar verilen bu tarihi şehir, Almanlar arasında Danzig ismiyle de anılıyor. Bölgenin önemli limanlarından birine ev sahipliği yapan şehir, aynı zamanda dünyanın kehribar başkenti olmasıyla da ünlü.

Gdansk’ta Görebileceğiniz Turistik Yerler

1. Długi Targ

Çevresinde 17. yüzyıldan kalma tarihi binalar bulunan Długi Targ (Uzun Pazar), şehrin en kalabalık noktalarından biri. Yalnızca yaya trafiğine açık olan bu tarihi meydanda, Barok mimariyle inşa edilen şehir kapıları da bulunuyor. Bu görkemli kapılar, kralların şehre giriş yaptığı noktalar olduğu için kapıların yer aldığı bölge, ‘Kraliyet Yolu’ olarak da anılıyor.

2. Golden Gate

Długi Targ’ın sonunda yer alan bir şehir kapısı olan Golden Gate, 1612- 1614 yılları arasında inşa edildi. O dönemlerde şehrin sınırını belirleyen yapılar arasında bulunan Golden Gate, ihtişamlı görünümüyle şehre gelen turistleri kendine hayran bırakıyor.

Mobil Uygulama

3. Gdansk National Museum

19. yüzyıldan bu yana şehrin en önemli kültürel mekanları arasında yer alan Gdansk National Museum (Gdańsk Ulusal Müzesi); Etnografya, Yeşil Kapı, Antik Sanat, Modern Sanat, Szlachta Gelenekleri Müzesi, Gdansk Fotoğraf Galerisi ve National Anthem
Müzesi olmak üzere yedi farklı bölümden oluşuyor.

4. Green Gate

Długi Targ’ın giriş bölümünde inşa edilen Green Gate (Yeşil Kapı), Kraliyet Yolu denilen alandaki önemli yapılardan biri. 16. yüzyılın ikinci yarısında yapılan bu kapı, muhteşem mimarisi ile Motlawa Nehri kıyısında harika bir görünüm oluşturuyor.

5. Meryem Ana Kilisesi

Tamamlanması yaklaşık 150 yıl süren ve günümüzde Avrupa’nın tuğladan yapılmış en büyük kilisesi olan Meryem Ana Kilisesi (St. Mary’s Church), İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük hasar gördü. Savaş sonrasında restore edilerek bugünkü görünümüne kavuşan bu ibadethane, yaklaşık 32 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği kadar büyük bir alana sahip.

Avrupa Birliği üyesi olan Polonya, şehri ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından Schengen vizesi talep ediyor. Bu nedenle yolculuk planlarınızı yaparken vize işlemlerine öncelik vermeyi ihmal etmeyin. Eğer bu Orta Çağ şehrini daha yakından görmek ve sokakların büyüleyici atmosferini keşfetmek istiyorsanız, Gdansk uçak bileti kampanyalarını inceleyebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here