Uçak Bileti

Harika plajları, nefis yöresel tatları ve etkileyici doğasıyla güney İtalya‘nın en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Sicilya, aynı zamanda Akdeniz’in en büyük adası. Roma döneminden kalma tarihi ibadethaneleri, yüzlerce motosikletin dolaştığı daracık sokakları ve köklü tarihiyle turistlerin ilgi odağı olan bu turizm cenneti, tatile gitmek isteyenlerin en favori adreslerinden biri.

Sicilya’da Görülmesi Gereken 5 Etkileyici Yer

1. Etna Yanardağı

Adrenalini seviyorsanız, Sicilya’da görmeniz gereken yerlerin başında Etna Yanardağı geliyor. Aktif bir volkanik dağ olan ve zaman zaman yaşanan patlamalar yüzünden tehlikeli bir bölge olarak görülen bu yanardağ, trekking yapanların gözdesi. Etna ve çevresini keşfetmek istiyorsanız rehberli turlara katılarak daha güvenli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

2. Corleone 

Ülkede yaşayan ünlü mafya babalarının doğum yeri olarak adını duyuran Corleone kasabası, mafya dünyasına ilgi duyan meraklı gezginlerin gözde ziyaret noktalarından. Mafya hikayelerinin yanı sıra taş evleri ve etkileyici atmosferiyle de hayranlık uyandıran bu kasabaya yarım günlük bir gezi yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Cefalu

Masmavi suları ve muhteşem manzaralarıyla büyüleyici bir görünüme sahip olan Cefalu, Sicilya’nın şirin bir liman kasabası. Liman etrafında yürüyüş yaptıktan sonra balık restoranlarında günün yorgunluğunu atıp, leziz yemeklerin tadına bakmayı ihmal etmeyin.

4. Palermo

Adanın en popüler turistik şehirleri arasında yer alan Palermo, Palazzo Normanni, Quattro Utanç Meydanı, San Giovanni Katedrali gibi tarihi yapılarıyla ünlü. Palermo’nun ününe ün katan bir başka detay ise mafya yaşamı. Bu şehir, dönemin en azılı mafya çetelerine ev sahipliği yaptığı için de oldukça ilgi çekiyor.

5. Giardino della Memoria

Doğası, turizmi derken bu renkli adanın mafya yaşamını es geçmek olmaz. Bir dönemlerin mafya devi olan Sicilya’da, çok sayıda mafya çetesi vardı. O dönemlerde mafyaların öldürdüğü kişilerin anısını yaşatmak içinse Giardino della Memoria adında bir bahçe tasarlanıp, ölen kişilerin adına ağaçlar dikilmiş.

Bonus: Taormina

Yaz turizmi denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri Taormina kasabası. İtalya’nın Doğu Sicilya bölgesindeki Messina şehrinde bulunan bu cezbedici kasaba, turkuaz renkli suları ve eşsiz plajlarıyla büyülüyor. Sicilya’nın incisi olarak da anılan bu bölge fotoğraf meraklıları için de muhteşem kareler saklıyor.

Balayı çiftleri ve romantik aşıklar da bu adada unutulmaz zamanlar geçirebilir. Noto Beach, Fontaine Bianche Beach ve Arenella Beach gibi şahane plajlara sahip olan bu nefis adada, günbatımına karşı leziz şaraplarınızı yudumlayıpi romatizmin doruklarına çıkabilirsiniz. Siz de Catania uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu göz alıcı tatil bölgesini keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here