Uçak Bileti

Gana’nın başkenti ve dünyaya açılan kapısı olan Akra, ülkenin ticaret, sanayi ve kültür merkezi. Batı Afrika’da Atlas Okyanusu kıyısında yer alan Gana’nın ise güneyinde Gine Körfezi, kuzeyinde Yukarı Volta, doğusunda Togo, batısında Fildişi Sahili ve Yukarı Volta yer alıyor. Eski İngiliz sömürgeleri, Altın Sahili ve Togoland’ın yerlerinde kurulmuş bir cumhuriyet olan Gana, devlet ismini, eski bir Batı Afrika krallığından almış. Altın Sahili ve Togoland, 6 Mart 1957 tarihinde birleşerek, bağımsız Gana Devletini meydana getirmiş. İşte bu Afrika şehrinde görebileceğiniz turistik yerlerden bazıları.

Accra’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Le Pleasure Beach

Accra’da yüzmenin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir yer arıyorsanız sizin için en doğru adres Le Peasure Beach. Masmavi suları ve kumsalıyla gençlerin ve ailesiyle birlikte tatil planı yapanların buluşma noktası olan bu plajda huzurun ve keyif dolu atmosferin keyfini sürün.

2. James Town Lighthouse

Eğer manzara izlemeyi seviyorsanız James Town Lighthouse ( James Town Deniz Feneri)‘a uğrayabilirsiniz. Her ne kadar fenerin çevresi bakımsızlık nedeniyle çöplerle dolu olsa da şehri gezerken kısa bir ziyaret için buraya uğrayıp, manzarayı görmelisiniz.

3. National Museum of Ghana

Mobil Uygulama

National Museum of Ghana (Gana Ulusal Müzesi), şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden. Ülke tarihine ve yaşam tarzına dair ilginç detaylar bulabileceğiniz bu müzede daha detaylı şeyler öğrenmek istiyorsanız gezinizi bir rehber eşliğinde yapmanızda yarar var. Müzeye gittiğinizde bahçesinde yer alan heykellere göz atmayı da unutmayın.

4. Makola Market

Yerel pazarları keşfetmeyi ve bölge halkını daha yakından tanımayı istiyorsanız Makola Market‘ı mutlaka görmelisiniz. Açık bir pazar alanı olan Makola’da el emeğiyle yapılan hediyelik eşyalara, geleneksel kıyafetlere ve yöresel lezzetlere dair pek çok detay ve etkileyici parça bulabilirsiniz. Alışverişinizi cep yakmayan bir hale dönüştürmek için esnafla pazarlık yapmayı da ihmal etmeyin.

5. Christiansborg (Oso) Kalesi

Şehrin görülmeye değer tarihi yapılarından biri olan Christiansborg (Oso) Kalesi, rehber eşliğinde düzenlenen gezi programlarının da vazgeçilmez duraklarından. Eğer tarihi yapılara meraklıysanız şehir merkezinde bulunan bu  tarihi kaleyi görmeden şehirden ayrılmamalısınız.

İstanbul üzerinden yapılan direkt uçuşlar sayesinde İstanbul Accra uçak bileti alarak şehre kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir merkezinden yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunan Kotoka Uluslararası Havalimanı’ndan merkeze gitmek isteyenler konforlu ve rahat bir ulaşım için taksileri kullanabilir. Gana’nın en kalabalık ve hareketli şehrini keşfetmek isteyenler Accra uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek bu Afrika şehrini daha yakından tanıyabilir.

Turna.com üzerinden Gana vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here