Uçak Bileti

Kızıldeniz’in küçük incisi olarak da anılan Cibuti, Doğu Afrika’nın sakin ve sessiz kalan ülkelerinden. Harika doğası, yaban hayatı ve Kızıldeniz kıyılarını süsleyen şahane plajlarıyla göz alan bu ülke, dalış meraklıları için de oldukça cezbedici bir adres. Kızıldeniz’in zengin sualtı yaşamını keşfedebileceğiniz bu coğrafyada yaklaşık bir milyon kişi yaşıyor. Siz de Kara Kıta’nın bu etkileyici ülkesinden unutamayacağınız anılarla dönmek istiyorsanız, seyahat planlarınızı yapmaya başlasanız iyi olur. İşte bu göz alıcı ülkede görebileceğiniz yerlerden bazıları.

Cibuti’de Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Assal Gölü 

Deniz seviyesinin yaklaşık 150 metre altında yer alan Assal Gölü, Afrika’nın en alçak noktasında yer alıyor. Ülkenin beyaz elması olarak da anılan bu doğa harikası aynı zamanda dünyanın en tuzlu ikinci gölü unvanına da sahip. Çevresini saran devasa tuz oluşumları fotoğraf meraklıları için enfes görüntüler oluşturuyor.

2. Danakil Çöküntüsü

Cibuti sınırı yakınındaki Etiyopya’da bulunan Afar üçgeninin bir parçası olan Danakil Çöküntüsü, deniz seviyesinin 100 metre altında yer alıyor. Bu bölge yaklaşık 35 santigrat derece ile gezegendeki en yüksek ortalama sıcaklığa sahip yer unvanına da sahip. Dünyada cehenneme açılan kapı olarak anılan Danaki Çöküntüsü, 3,2 milyon yıllık ünlü insansı fosil Lucy (Australopithecus afarensis)’nin de bulunduğu yer.

Mobil Uygulama

3. Abbe Gölü

Doğu Afrika’da Etiyopya ile Cibuti sınırı arasında bulunan bir tuz gölü olan Abbe Gölü, 450 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor. 110 bin metrekarelik bölümü ise tamamen tuzla kaplı olan bu bölge, ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler arasında. Siz de bu doğal güzelliği görüp harika atmosferin keyfini çıkarmalısınız.

4. Khor Ambado Beach

Ülkenin en ünlü plajı olan Khor Ambado Beach, Fransız Plajı olarak da isimlendiriliyor. Bunun sebebi ise ülkede yaşayan Fransız askerlerin ve ailelerinin de bu plajı kullanması. Yüzme, dalış ve çeşitli su aktivitelerini yapabileceğiniz eğlenceli bir yer olan bu plaj, temiz suları ve upuzun kumsalıyla yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden.

5. Moucha Island

Tadjoura Körfezi’nin ortasında bulunan (Moucha Island) Moucha Adası, Cibuti’de dalış yapabileceğiniz en güzel yerlerden. Kızıldeniz’in büyüleyici mercan resiflerini görüp, balina köpek balıklarıyla yüzme deneyimi yaşayabileceğiniz bu dalış noktasına gitmek için Cibuti şehrinden hareket eden tekneleri kullanabilirsiniz. Bu teknelerle adaya ulaşmak ise yaklaşık 10 dakika sürüyor.

Siz de Cibuti uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu muhteşem Afrika ülkesini ve birbirinden harika doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Şimdi, dünyanın az bilinen güzelliklerini ve etkileyici ülkelerini bulmak için yola çıkma zamanı!

NOT: Cibuti vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here